Terraform helpt gebruikers met infrastructuurbeheer in multi-cloudomgeving

Terraform krijgt updates om iedere cloud, infrastructuur of dienst eenvoudiger in de IT-infrastructuur van je bedrijf te integreren.

De migratie naar de cloud liet bedrijven zonder keuze: zij moesten infrastructuurautomatisering omarmen om hun cloudomgevingen uit te rollen en te beheren. Beslist een bedrijf om meerdere clouddiensten in huis te nemen, dan is het overzicht al snel verloren. Terraform probeert het overzicht met je terug te vinden.

lees ook

Cloud verdringt on-premises in uitgaven infrastructuurmarkt

Voor Terraform kondigt HashiCorp vandaag verschillende nieuwigheden aan.

Continue validatie

Als eerste krijgt ‘drift detection’ een opvolging. De dienst introduceerde eerder dit jaar en gaat continu de staat van de infrastructuur na, op zoek naar veranderingen.

Nu komt daar ‘continuous validation’ bij. Gebruikers kunnen hiermee zelf nagaan of configuraties of modules met pre- of post-condities zijn geslaagd. Dit zorgt volgens HashiCorp voor minder risico’s, downtime en een verlaging van kosten.

No-code provisioning zorgt voor eenvoudige instap

De IT-infrastructuur opzetten via Terraform vereist kennis van de infrastructuur en de HashiCorp Configuration Language (HCL). HashiCorp vond in een recent onderzoek dat bedrijven tegen het probleem aanliepen dat te weinig mensen uit het IT-team verstand hebben van beide zaken. Dat zorgde ervoor dat het platform minder goed zijn weg vond naar bedrijven.

Om dat probleem aan te pakken voegt HashiCorp nu een no-code provisioning toe. Hiermee kunnen administratoren no-code-modules aanmaken die door ontwikkelaars rechtstreek kunnen gebruiken en implementeren, zonder kennis van HCL.

Bron: HashiCorp

Managed Open Policy Agent

Wie meerdere cloudomgevingen in huis haalt, riskeert ook het overzicht te verliezen op vlak van regelgeving. Om het overzicht te bewaren heeft Terraform al oplossingen zoals Sentinel, maar vandaag volgt de uitbreiding met een managed Open Policy Agent (OPA). De oplossing komt er voor gebruikers van Terraform Cloud, de managed service. De oplossingen Sentinel en OPA vullen elkaar aan.  

De nieuwigheden zijn vanaf vandaag beschikbaar in publieke bèta. Drift detection is nu algemeen beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home