SolarWinds biedt DBA xPress voortaan gratis aan

Dba xPress is vanaf nu een gratis programma om data operaties (DataOps) te verbeteren. Via deze weg hoopt het bedrijf cloudmigratie te bevorderen, aangezien het tijd- en kostenbesparend werkt, zegt Rohini Kasturi, chief product officer bij SolarWinds.

Het SolarWinds-product maakt gedetailleerde vergelijkingen tussen data die op verschillende plaatsen staat opgeslagen en helpt met het synchroniseren van de databases. Naast cloudmigratie, wordt DataOps voor meer bedrijven mogelijk met deze zet.

Kasturi vertelt: “Om cloudmigratie succesvol te laten verlopen, is het noodzakelijk dat teams enerzijds data optimaliseren om de prestaties van databases in de cloudomgeving te maximaliseren en anderzijds oplossingen aannemen om de efficiëntie en productiviteit van DataOps te bevorderen.”

Gebrek aan opleiding en budget belemmeren DataOps

De beslissing om DBA xPress gratis te maken, werd gemaakt naar aanleiding van het Query Report 2021: Database Priorities and Pitfalls. Uit de resultaten bleek dat bij 44 procent van de ondervraagden het gebrek aan een goede training de grootste uitdaging vormde voor het implementeren van DataOps. Bij een andere 44 procent was het gebrek aan budget het grootste heikel punt.  

Bij succesvolle cloudmigratie wordt opslag goedkoper. Voor bedrijven met kleinere data engineering teams is het gratis product dan ook interessant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home