SimSpace Weaver van AWS laat bedrijven noodscenario’s uittesten in de cloud

AWS kondigt een nieuwe dienst aan die bedrijven de mogelijkheid geeft om real-time ruimtelijke simulaties in de cloud op schaal uit te voeren.

AWS lanceert SimSpace Weaver tijdens re:Invent 2022. De dienst biedt een veilige omgeving om scenario’s uit te testen die te gevaarlijk of te duur zijn om echt uit te testen.

Overheden kunnen met de dienst aan de slag om actieplannen te bedenken als een natuurramp zou voordoen. Voor organisatoren van grote evenementen zoals concerten is de dienst interessant om bijvoorbeeld evacuaties in een veilige omgeving te testen.

Meer mogelijkheden

Volgens AWS geeft de nieuwe dienst meer mogelijkheden dan tot wat nu toe mogelijk was. Ruimtelijke simulaties waren meestal beperkt tot draaien op een enkel stuk hardware, wat beperkingen oplevert voor wie wil simuleren op een grotere en complexere wereld.

De nieuwe dienst daarentegen laat simulaties draaien op schaal over meerdere Amazon Elastic Compute Cloud instances, tot een maximum van tien EC2 instances. Meer dan een miljoen onafhankelijke en dynamische entiteiten worden zo ondersteund.

lees ook

AWS Nitro System ondersteunt oudere EC2 instances

De dienst is in Europa beschikbaar in enkele AWS-regio’s en beperkt zich momenteel tot Ierland, Frankfurt en Stockholm.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home