Salesforce integreert Okta met Work.com

Work.com

Salesforce en Okta kondigen een samenwerkingsverband aan om bedrijven te helpen tijdens de covid-19-pandemie. De samenwerking zorgt voor een nieuwe integratie tussen Okta Identity Cloud en Salesforce Work.com. Deze integratie is bedoeld om organisaties en communities te helpen vertrouwen op te bouwen bij medewerkers en klanten. 

Het doel van de samenwerking is te zorgen dat organisaties wereldwijd op een veilige manier kunnen heropenen. Dankzij de integratie kunnen organisaties Work.com snel toepassen met de beveiliging en bescherming van Okta, ongeacht de locatie waar iemand zich bevindt. 

“Het nieuwe normaal vereist een nieuwe manier van werken. Als technologie bedrijven is het onze taak om zoveel mogelijk frictie te voorkomen voor bedrijven, zodat ze hun medewerkers als gewaardeerde klanten kunnen behandelen.” Zo verklaart Sarah Franklin, executive vice president en general manager voor Platform, Trailhead en AppExchange bij Workforce. “Samen gaan we de productiviteit van IT verhogen en bieden we medewerkers een naadloze ervaring”, aldus Franklin.

Wat is Work.com?

Work.com werd afgelopen mei gelanceerd om nieuwe technische oplossingen en middelen te bieden, zodat bedrijven over de hele wereld hun deuren veilig kunnen heropenen na de lockdown. Daarnaast biedt het platform mogelijkheden om medewerkers om te scholen en efficiënt te reageren op de gebeurtenissen tijdens de pandemie. 

Het Work.com platform biedt onder andere beoordelingstools voor het welzijn van medewerkers, het managen van veranderingen en het traceren van contacten. Daarnaast biedt het platform beheertools om te reageren op noodgevallen en maakt het mogelijk om vrijwilligers te managen. 

Wat betekent de samenwerking tussen Okta en Salesforce?

De samenwerking met de Okta Identity Cloud moet het makkelijker maken voor Salesforce-abonnees om medewerkers en verkopers toegang te geven tot meerdere systemen die voorheen niet naadloos geïntegreerd waren. Dankzij de samenwerking kunnen Salesforce klanten medewerkers in staat stellen om met één klik in te loggen in Work.com. IT-beheerders kunnen data van HR-systemen zoals Workday integreren om automatisch gebruikers aan te maken in Work.com. Hierdoor kunnen organisaties het platform snel en efficiënt inzetten. 

Naast gemak levert de samenwerking tussen Salesforce en Okta ook verbeteringen op als het gaat om beveiliging. Gevoelig data wordt beschermd door scherpere controles te handhaven. Zo moeten specifieke gebruikers of groepen die toegang hebben gevoelige data in Work.com verplicht gebruik maken van twee-factor-authentificatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home