Salesforce integreert meer AI in cloudaanbod voor verticale markten

Salesforce breidt de capaciteiten van zijn line-up op maat van specifieke verticale markten uit met de integratie van extra AI-functionaliteit.

CRM-specialist Salesforce biedt vandaag een breed platform van diensten aan dat functionaliteit biedt tot ver voorbij CRM alleen, met onder andere klantenservice, marketing en meer. Dat aanbod wordt gecomplementeerd door variaties gericht op specifieke verticale markten. In totaal ondersteunt Salesforce vandaag 12 sectoren, waaronder de financiële wereld, retail en de gezondheidszorg.

Einstein-AI

Het aanbod voor die laatste drie krijgt nu een uitbreiding met de integratie van meer AI-capaciteiten. Voor de Financial Services Cloud introduceert Salesforce Einstein Relationship Insights. Daarbij zet het bedrijf de Einstein-AI in om verkopers automatisch extra informatie over prospecten te geven. Denk daarbij aan S&P-ratings, nieuws over de raad van bestuur of andere contextueel relevante gegevens. Bijkomend zet Salesforce in op extra compliance-functionaliteit, zodat gedetailleerde bedrijfsgegevens niet door alle werknemers zichtbaar zijn wanneer er gevoelige data in staat.

Ook voor zijn Health Cloud Platform rolt Salesforce nieuwe AI-functies uit. Dat platform wordt uitgebreid met een tool die dokters helpt om afspraken met patiënten in te plannen. Bovendien wordt het eenvoudiger om vragenlijsten vooraf aan een doktersbezoek uit te sturen.

Retail

De retailsector tot slot krijgt een uitbreiding van de Consumer Goods Cloud. Die kan voortaan mee nagaan of producten wel correct in de winkel staan en of er wel genoeg voorraad is om aan de actuele vraag tegemoet te komen.

De vernieuwingen kaderen in een steeds grotere push van grote bedrijven richting populaire verticale markten. Salesforce is niet alleen in die aanpak. Microsoft concurreert met Salesforce op verschillende vlakken en deelt doe focus met onder andere Microsoft Cloud for Retail en een eerder gelanceerde cloud voor healthcare.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home