Microsoft maakt cloudplatform op maat van retail beschikbaar als preview

multi-cloud

Microsoft kondigt de preview van zijn tweede verticale cloud aan: Microsoft Cloud for Retail. Met deze cloud belooft Microsoft retailers om hun data los te maken en te transformeren naar bruikbare inzichten. Microsoft Cloud for Retail komt twee maanden na de lancering van het eerste verticale cloud platform dat gericht was op healthcare providers. 

Volgens Microsoft is Microsoft Cloud for Retail bedoeld om een end-to-end winkelervaring te bieden door data van aparte bronnen te combineren in een gemeenschappelijk datamodel dat klanten kunnen verkennen voor inzichten.

In een blog schreef Shelley Bransten, corporate vice president van WW Retail & Consumer Goods Industry dat retailers te maken hebben met een data explosie. Er zijn petabytes aan informatie beschikbaar van klanten die steeds meer online winkelen. Dit brengt enorm veel potentieel mee voor retailers, maar het is moeilijk conclusies te trekken uit de ruis, doordat 90% van de informatie niet gestructureerd is. Met de retail cloud wil Microsoft retailers helpen de kracht van al deze data te ontgrendelen. 

Wat kun je verwachten van de retail cloud?

Als onderdeel van het nieuwe Microsoft aanbod kunnen retailers gebruik maken van Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 en het Power Platform. Daarnaast krijgen retailers toegang tot het Microsoft Advertising pakket. 

Net als de cloud voor gezondheidszorg komt ook de cloud voor retail met meerdere templates en aansluitingen, waardoor klanten makkelijker kunnen omgaan met gestructureerde en ongestructureerde data. 

Met Microsoft Cloud for Retail krijgen retailers tevens toegang tot aantal nieuwe retail-gerichte functies in de Dynamics 365 Commerce app. Deze functies bieden mogelijkheden voor back-office, in-store, call centers en e-commerce. Sinds een recente update biedt de app zowel B2B als B2C commerce aan binnen één platform. 

Microsoft heeft nog niets bekendgemaakt over de prijs voor zijn retail cloud. Microsoft Cloud for Healthcare kost 95 dollar per gebruiker per maand. Naar verwachting zal de prijs voor de retail cloud vergelijkbaar zijn. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home