Red Hat Enterprise Linux komt naar Oracle Cloud

Red Hat

Red Hat en Oracle werken samen om van RHEL een ondersteund besturingssysteem te maken voor OCI.

Red Hat en Oracle kondigen een grote strategische samenwerking aan. Als eerste wapenfeit komt Red Hat Enterprise Linux (RHEL) naar de Oracle Cloud Infrastructuur (OCI). RHEL wordt een officieel ondersteund OS op OCI. Oracle zal gecertifieerde configuraties van virtuele machines voorzien die bovenop RHEL draaien en klanten kunnen volgens het bedrijf met meer vertrouwen bestaande workloads op maat van Red Hat Enterprise Linux naar de cloud migreren.

Hybride cloud

RHEL is een belangrijke component van de hybride cloudstrategie van Red Hat. Die bestaat verder uit het Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift voor containerbeheer.

RHEL wordt in eerste instantie gecertifieerd voor flexibele virtuele machines met één tot en met 80 vCPU’s en van 1 GB tot 1.024 GB aan RAM-geheugen. De certificatie komt naar recente virtuele machines met de nieuwste processors van AMD, Intel en ook Arm.

Niet snel

Oracle is hoegenaamd niet snel met de officiële ondersteuning van RHEL. Grote concurrenten Microsoft Azure, AWS en Google werken al jaren samen met Red Hat en ondersteunen verschillende oplossingen van de Linux-specialist. In de ambitie van Oracle om te groeien en een aanbod te creëren dat evenwaardig is aan dat van de drie grote hyperscalers, is een nauwe samenwerking met Red Hat onontbeerlijk.

lees ook

Oracle maakt white label-versie van zijn cloud met Alloy

Oracle en Red Hat werken verder nog samen aan certificatie van RHEL op bare metal-servers, maar die is op dit moment nog niet rond. Concurrenten zoals Microsoft bieden Red Hat Enterprise Linux op bare metal al wel aan. Ook de ondersteuning voor Red Hat OpenShift is bij de concurrentie al veel uitgebreider aanwezig. De strategische samenwerking tussen Oracle en Red Hat is met andere woorden een goede zaak

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home