Red Hat en Amazon maken Red Hat OpenShift op AWS algemeen beschikbaar

Amazon Web Services en Red Hat kondigen de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service on AWS (ROSA). Deze nieuwe managed service is beschikbaar via de AWS console. Het platform is bedoeld om het voor Red Hat OpenShift klanten makkelijker te maken om containerized applicaties op AWS te bouwen, schalen en te beheren. 

Met Red Hat OpenShift on AWS kunnen klanten clusters creëren met hun vertrouwde Red Hat OpenShift console. Het is hiervoor niet langer nodig om de onderliggende infrastructuur handmatig te beheren. Het verplaatsen van on-premises Red Hat OpenShift workloads naar AWS wordt zo een stuk eenvoudiger. 

Het ROSA platform breidt de mogelijkheden van standaard Kubernetes uit. Waar Kubernetes is gebouwd voor de cloud-productiestack, maakt Red Hat OpenShift Service on AWS het mogelijk om container-applicaties te draaien met dezelfde gemeenschappelijke basis van tooling in elke omgeving. 

Naadloze integratie tussen Red Hat en AWS diensten

Op dit moment beheren veel bedrijven nog zelf hun Red Hat OpenShift clusters op AWS. Dat brengt extra inspanningen en kosten met zich mee. Met het nieuwe ROSA platform willen AWS en Red Hat de diensten naadloos laten samenwerken. 

“Klanten gebruiken in toenemende mate containers om de snelheid en portabiliteit van hun applicaties te verbeteren. Ze vertrouwen daarbij steeds meer op technologieën als Red Hat OpenShift en AWS, die het eenvoudiger maken om gecontaineriseerde applicaties in te zetten,” zegt Bob Wise, GM Kubernetes bij AWS. 

“ROSA geeft deze klanten de mogelijkheid om containers naadloos op AWS te draaien met behulp van vertrouwde Red Hat OpenShift API’s en tooling, en integreert de volledige breedte en diepte van AWS-services om hun workloads te bouwen, schalen en beheren.”

ROSA biedt elasticiteit en heeft een pay-as-you-go prijsmodel. Het platform krijgt een nieuw type Red Hat-abonnement. Daardoor is het niet langer nodig om een complex contract voor meerdere jaren vast te leggen. Klanten kunnen zo hun Red Hat OpenShift gebruik in AWS afstemmen op hun zakelijke behoeften.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home