Red Hat breidt Ansible Automation Platform uit met nieuwe playbooks

red hat

Red Hat heeft een nieuwe versie vrijgegeven van zijn Ansible Automation Platform voor het automatiseren van IT-beheertaken.

De softwaresuite is gebaseerd op Ansible, de opensourcetool voor het automatiseren van repetitieve IT-taken die wordt onderhouden door Red Hat. Het Automation Platform vult dat nog verder aan met andere tools, bijvoorbeeld voor analytics.

Nieuwe playbooks

De belangrijkste toevoeging in de nieuwe versie is een verzameling van zeventien zogenaamde playbooks, die werden ontwikkeld door Red Hat. Die playbooks, of scripts, helpen bij het automatiseren van beheertaken voor Amazon Web Services, alsook voor bepaalde producten van Red Hats nieuwe moederbedrijf IBM, Cisco, Splunk en anderen. De nieuwe playbooks zijn beschikbaar via Ansible Content Collections.

Voorheen waren dergelijke playbooks onderdeel van nieuwe releases van Ansible, die elke zes tot acht maanden uitkwamen. Red Hat trekt dit nu los van elkaar zodat het op frequentere basis nieuwe playbooks kan uitbrengen. Daarnaast laat het toe om de onderliggende Ansible-engine op een tragere release-cadans te zetten, om de stabiliteit te behouden, terwijl content aan een sneller tempo kan worden vrijgegeven.

Andere nieuwigheden

Red Hat verbetert in deze nieuwe versie ook andere onderdelen van het Ansible Automation Platform. Zo krijgen klanten toegang tot een catalogus met automatiseringsdiensten. Het bedrijf vergelijkt het met een soort app store waarmee werknemers de IT-afdeling kunnen vragen om bepaalde resources ter beschikking te stellen, zoals bijvoorbeeld Linux-servers.

Verder voerde Red Hat prestatieverbeteringen door en introduceert het een automation calculator. Die tool help klanten om de ROI van hun Ansible-automatiseringen te meten, zowel in het verleden als het heden, en voorspellingen te maken over toekomstige voordelen van nieuwe projecten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home