Qualcomm krijgt het lastig om het Nederlandse NXP over te nemen

Qualcomm

Qualcomm had plannen om hun bedrijf uit te breiden, maar heeft te maken gekregen met een tegenvaller. Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalf jaar geprobeerd om NXP Semiconductors in Nederland te verwerven die chips maakt voor de auto-industrie en digitale netwerken. Maar nu blijkt dat ze een verzoek om goedkeuring van het Chinese Ministerie van Handel hebben ingetrokken.

Het verwerven van NXP Semiconductors is volgens Cnet.com van cruciaal belang voor de inspanningen van Qualcomm om verder te gaan dan zijn kernactiviteit: het maken van chips voor smartphones. Die inspanning liep deze week in ieder geval vertraging op nadat Qualcomm en NXP zeiden dat ze een verzoek om goedkeuring van het Chinese Ministerie van Handel hadden ingetrokken en de aanvraag opnieuw zouden indienen.

Hoewel geen van beide bedrijven in China is gevestigd, moeten ze zich ervan verzekeren dat China goedkeuring zal geven. Grote bedrijven die op zoek zijn naar fusies of overnames hebben namelijk goedkeuring nodig van landen waar zij actief zijn.

Het intrekken van de aanvraag speelt zich nu af middenin een escalerende handelsoorlog tussen China en de VS, inclusief tariefverhogingen en Amerikaanse regulerende maatregelen tegen Chinese smartphoneproducenten Huawei en ZTE. Los hiervan is Qualcomm naar verluidt begonnen met het ontslaan van werknemers als onderdeel van een strategie om 1 miljard dollar aan kosten te besparen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home