Pax8 schijnt zijn licht op groeiende AI en de toekomst van MSP’s

pax8

De eerste Europese Pax 8-conferentie Beyond EMEA ‘24 stond voornamelijk in het teken van de groei van artificiële intelligentie en het belang van veiligheidsmaatregelen voor managed service providers.

Pax8 is in volle groei

Pax8, een snelgroeiende speler in de cloud commerce, ondersteunt bedrijven door cloud-oplossingen aan te bieden via hun marktplaats. De nadruk van het EMEA ’24 evenement lag op samenwerking, gemeenschap en vooral op de kracht van AI om efficiëntie en innovatie te boosten.

Eén van de hoogtepunten was de aankondiging van het Voyager Alliance-platform, dat bedrijven in staat stelt om hun cloudstrategieën te verbeteren. De boodschap ‘stilstaan is achteruitgaan’ weerklonk regelmatig en in verschillende verwoordingen tijdens de conferentie. Pax8 begrijpt dat bedrijven hun strategieën moeten aanpassen om mee te kunnen met de razendsnelle technologische ontwikkelingen.

De Amerikanen werken daarom samen met bedrijven als Microsoft en Crowdstrike om de best mogelijke technologie af te leveren op vlak van security en innovatie. Die topservice voor veiligheid is cruciaal, want cyberaanvallen nemen alleen maar toe.

Het omarmen van AI

Het belangrijkste thema was de impact en toekomst van AI. Pax8 CEO Scott Chasin schetste een uitgebreide toekomstvisie op korte en lange termijn. Daarin zegt hij dat AI niet alleen een tool is om te automatiseren, maar ook een drijvende kracht achter innovatie.

The genie is now out of the bottle.

Pax8 CEO Scott Chasin

Volgens Chasin groeit de technologie achter artificiële intelligentie aan een sneltempo. Hij merkte op: “Nieuwe neurale netwerken en innovatieve architecturen die leren en zich aanpassen, gecombineerd met een instroom van kapitaal, enorme hoeveelheden trainingsdata en versnelde GPU-prestaties, hebben een scenario gecreëerd waarin de AI-capaciteiten elke twee tot vier maanden verdubbelen. Dat is een krankzinnige groeisnelheid. De snelheid van verandering is meedogenloos, en zo ook onze honger daarnaar.”

Daarnaast zei Chasin dat artificiële intelligentie bedrijven zal helpen om hun efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. “Vanaf volgend jaar zal AI geïntegreerd worden in elk aspect van ons werk, onze technologie en ons leven. Wij zijn ervan overtuigd dat 60 tot 80 procent van alle software geschreven gaat worden door AI.”, aldus de CEO.

We mogen ook cybersecurity niet uit het oog verliezen. “Aanvallers maken nu al gebruik van AI-mogelijkheden, en het is slechts een kwestie van tijd voordat AI-gestuurde aanvallen op grotere schaal uitgevoerd zullen worden.” Bedrijven kunnen daarop anticiperen door zelf AI te gebruiken om dergelijke aanvallen te detecteren, identificeren en uiteraard proberen te voorkomen.

Totale disruptie

Op lange termijn voorspelt hij een totale disruptie van het zakelijk landschap. “Tegen 2030 zullen de meeste MSP’s volledig autonoom zijn, routinematige taken en support zal volledig geautomatiseerd worden door AI. Zo kan jouw bedrijf meer focussen op strategische, hoogwaardige activiteiten.” Elk bedrijf zal een AI-agent hebben, net zoals bedrijven vandaag afhankelijk zijn van websites of e-mail, door middel van ‘Agent As A Service’.

Managed service providers kunnen niet anders dan deze technologische veranderingen omarmen. “We vertellen je niet alleen in welke richting de wind blaast. We geven je zeilen om die wind te trotseren.” zei hij, waarmee hij duidelijk maakte dat Pax8 ze daarmee wil helpen en zo het volledige potentieel van de technologie te ontdekken. De uitspraak is ook een subtiele verwijzing naar het Voyager Alliance-portaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.