Palo Alto voegt nieuw identiteitsmanagement toe aan Prisma Cloud

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks brengt een aantal nieuwe functies naar zijn Prisma Cloud-beveiligingsplatform. Zo wordt onder meer de technologie van Aporeto toegevoegd aan het platform. Aporeto is organisatie gericht op identiteitsgebaseerde microsegmentatie en werd in 2019 overgenomen door Palo Alto. Andere functies die Palo Alto toevoegt aan Prisma Cloud zijn: preventie van dataverlies en beveiliging van identiteit en toegangsbeheer. 

Met Prisma Cloud kunnen organisaties hun kantoren en mobiele gebruikers veilig verbinden met de cloud. Daarnaast verbetert Prisma Cloud de beveiliging van multi-cloud toepassingen. Met de integratie van Aporeto brengt Palo Alto nu ook identiteitsgebaseerde microsegmentatie naar zijn Prisma Cloud. De technologie biedt inzicht in netwerkcommunicatie, biedt tools voor management en controle van het beveiligingsbeleid. 

Het beveiligen van de cloud is een belangrijke focus voor Palo Alto. Deze zien we sterk terug in de aankopen die Palo Alto de laatste jaren doet. In de afgelopen twee jaar heeft de beveiligingsspecialist zijn kwaliteiten op dat gebied sterk uitgebouwd met de overname van cloudbeveiliging start-up RedLock en de aankoop van Evident.io en Aporeto.

Meer nieuwe functies in Prisma Cloud

Naast de identiteitsgebaseerde microsegmentatie van Aporeto voegt Palo Alto nog meer updates toe aan zijn Prisma Cloud. Zo komt er malwaredetectie voor AWS S3 en kunnen klanten gebruik maken van Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) mogelijkheden. Klanten kunnen inzien wie er precies toegang heeft tot specifieke middelen in de cloud en deze middelen beveiligen met geautomatiseerde identiteitstoegang. 

De focus van Palo Alto op het beveiligen van de cloud is niet voor niets. Als we Doug Cahill, senior beveiligingsanalist bij Enterprise Strategy Group mogen geloven groeit de behoefte aan geïntegreerde beveiliging van de cloud sterk. “Ondernemingen passen cloud native-architecturen toe, waaronder containers en serverless, en omarmen methodologieën als DevOps om sneller releases uit te kunnen brengen en op grotere schaal te kunnen werken”, zegt Doug Cahill. “Dit leidt tot een vereiste voor beveiligingsteams om beveiliging te integreren in de volledige lifecycle van een applicatie. Nu markten samenvallen is er beveiliging nodig via een platform-gerichte benadering.” 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home