Orange wil samenwerken met Voo op de Waalse markt

Orange Business Services

Orange België heeft vandaag officieel bevestigd in een persbericht dat het interesse heeft in de Waalse ondernemingen Nethys en Brutélé. Het betreft een industriële samenwerking met de steun van Orange Group. Orange benadrukt dat het om een blijk van interesse gaat, maar er is meer aan de hand.

Nethys en Brutélé doen mogelijk niet direct een belletje rinkelen, maar Nethys is een Luikse groep die telecomspeler Voo controleert. Brutélé is dan weer het bedrijf boven het merk Voo. Orange België polst bij Voo om het mobiele aanbod van Orange en het tv-kabelaanbod van Voo dichterbij elkaar te brengen volgens een brief dat De Tijd kon inkijken.

Orange bevestigt dit nieuws en gaat zelfs een stap verder: “Een dergelijke samenwerking zou kunnen leiden tot de oprichting van een convergente nationale telecomoperator met sterke wortels in Wallonië en Brussel, met daarbij de lancering van een belangrijk investeringsplan voor meerdere jaren ten voordele van zeer snelle vaste en mobiele netwerken in Wallonië en Brussel. Het zou een gezonde structurele concurrentie creëren tussen 3 convergente spelers op de Belgische markt en dat in het voordeel van de consument.”

Orange Belgium is van mening dat een industrieel partnerschap met Nethys en Brutélé de beste opportuniteit zou bieden voor zowel alle partijen als hun klanten (particulieren en bedrijven), medewerkers en aandeelhouders.

Ondanks dat het om een eenvoudige toenaderingspoging gaat, is de toon van de toenadering wel duidelijk. Telenet heeft recent nog een deal beklonken met Nethys om hun mobiele aanbod vanaf volgend jaar over het netwerk van Telenet te sturen. Orange wacht op reactie van Nethys.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home