Orange Business Services en AWS starten samenwerking

Orange

Orange Business Services wordt een officiële reseller van AWS. De twee organisaties zullen verder samenwerken voor de ontwikkeling van nieuwe clouddiensten.

Amazon Web Services en Orange Business Services worden partners. Orange Business Services treedt in eerste instantie toe tot het AWS Channel Reseller-programma en kan zo oplossingen van AWS als deel van het eigen dienstenpakket bij klanten aanbieden. Zo krijgen die toegang tot een one stop-shop voor alle Orange- en AWS-producten via hun vertrouwde contact.

Center of Excellence

Orange Business Services en AWS gaan verder een Cloud Center of Excellence uitbouwen bovenop de AWS-infrastructuur. Via dat platform willend e twee partijen samen een uitgebreid trainings- en certificeringsprogramma uitwerken. Ze zullen ook de handen in elkaar slaan om samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor modernisering, migratie, data-analyse, innovatie en veiligheid. Wat dat precies betekent, is onduidelijk, maar volgens Orange zal het voor nieuwe clouddiensten zorgen.

Met de samenwerking wil Orange Business Services de digitale transformatie van zijn klanten in een stroomversnelling brengen. Het bedrijf geeft aan ook geïnvesteerd te hebben in cloud native-vaardigheden en tools. Voor enterprise-klanten zal Orange AWS-toepassingen standaardiseren en optimaliseren wat de efficiëntie moet verhogen. De samenwerking tussen de twee partijen gaat direct van start.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home