Oracle presenteert zijn eerste ARM-based cloud-instances

oracle

Oracle geeft zijn klanten meer keuze en flexibiliteit met de lancering van zijn eerste ARM-based cloud-instance op het Oracle Cloud Infrastructure platform. Het nieuwe aanbod, genaamd OCI Ampere A1 Compute, is ontwikkeld voor zowel algemene als cloud-native workloads die hoge prestaties vereisen te ondersteunen, legt Oracle uit. 

Naast zijn nieuwe ARM-based cloud-aanbod maakt Oracle in zijn geheel een grote investering in het ARM-ecosysteem. Zo maakt het bedrijf ook een ontwikkelomgeving beschikbaar die bedoeld is voor het bouwen van ARM-gebaseerde applicaties. 

Oracle laat weten dat zijn nieuwe ARM-producten beschikbaar worden in verschillende opties en formaties. Hierdoor zijn ze geschikt voor vrijwel elke workload. Het aanbod bestaat onder meer uit ARM-based virtual machines die kunnen worden aangepast voor verschillende taken. Ook komen er krachtigere bare-metal serveropties. 

“ARM wordt erg belangrijk in de gehele industrie”, zegt Oracle Cloud Infrastructure vice president of product for compute Matt Leonard. “We zien nu weer een uitbreiding van de opties. De lage kosten en lage kracht van Arm brengen nieuwe kansen met zich mee voor klanten, omdat sommige workloads andere behoeften hebben”, aldus Leonard. 

Oracle wil belangrijke rol spelen in ARM-ecosysteem

Heterogene computing komt sterk op als nieuw front voor cloudproviders in een poging om extra opties te bieden. Het nieuwe OCI Ampere A1 Compute-aanbod geeft Oracle een voorsprong ten opzichte van concurrerende cloud providers zoals Google en Microsoft, wie momenteel nog geen Arm-gebaseerde opties aanbieden. Microsoft werkt echter wel aan een eigen chip om deze achterstand zo snel mogelijk in te halen. AWS kwam in 2018 al met zijn eigen Arm-based Graviton chips

Zelf is Oracle in ieder geval erg te spreken over zijn nieuwe aanbod. Het bedrijf doet een aantal sterke beweringen over de prestaties en prijzen van zijn OCI Ampere A1 Compute-aanbod.

In de toekomst voegt Oracle mogelijk nog meer ARM-opties toe aan zijn cloud volgens Leonard. Het is duidelijk dat Oracle voortaan een belangrijke rol wil spelen in het algehele ARM-ecosysteem. Naast zijn nieuwe OCI Ampere A1 Compute-aanbod moedigt Oracle ontwikkelaars ook aan om meer applicaties te bouwen op de ARM-architectuur. Zo biedt het bedrijf gratis credits aan developers om zijn ARM-platform uit te proberen en komt het met een nieuw pakket aan ontwikkeltools voor ARM-based A1-producten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home