Oracle noteert forse jaargroei in cloudinkomsten

Oracle

Oracle CEO Safra Catz ziet hoe het bedrijf in een fase van ‘hypergroei’ landt met klinkende cloudcijfers over de hele lijn.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers reageerde Wall Street prompt met een beursklim van 13 procent. Oracle puurt steeds meer inkomsten uit cloudlicenties terwijl on-premises licenties ook nog heel wat geld in het laatje brengen. Over het hele fiscale jaar 2022 noteert het bedrijf 42,4 miljard dollar omzet, 5 procent meer dan in 2021. De nettowinst bedraagt 10,9 miljard dollar.

Wanneer het bedrijf de kwartaalcijfers verder detailleert, valt vooral de sterke cloudgroei op. De cloud infrastructure-business steeg jaar op jaar met 36 procent. In deze markt beconcurreert Oracle hyperscalers zoals AWS, Google Cloud en Microsoft Azure. Fusion Cloud ERP-inkomsten stegen met 20 procent jaar op jaar, terwijl NetSuite ERP Cloud-inkomsten met 27 procent stegen.

De totale cloudgroei over alle divisies bedraagt 19 procent jaar op jaar en is vandaag 2,9 miljard dollar waard. Catz verwacht dat Oracle nog fors kan blijven groeien door een grote groei in vraag naar het huidige cloud infrastructure-aanbod.

lees ook

Meer dan de som van de delen: waarom Oracle zich uniek voelt met zijn SaaS-aanbod

Overname Cerner

“We zien een forse piek in inkomsten binnen de infrastructure-business waarmee we ons klaarmaken voor de een ‘hypergroei’-fase. Samen met de overname van Cerner bevindt Oracle zich in een positie om een sterke omzetgroei te genereren de volgende kwartalen.”

Cerner moet een hoeksteen worden in het oplossingen-aanbod van Oracle. Het bedrijf bouwt onder andere software voor patiëntendossiers en oplossingen voor spoeddiensten en radiologie. Hiermee kan Oracle voet aan grond krijgen in een belangrijke niche waarin nog veel digitalisering mogelijk is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home