Oracle maakt Autonomous Database on-premises beschikbaar

Oracle think autonomous

Oracle kondigt de beschikbaarheid aan van zijn Autonomous Database op Exadata Cloud@Customer, waarmee de autonome database van het bedrijf voortaan niet alleen in de cloud, maar ook in het datacenter van klanten beschikbaar wordt gemaakt.

Autonomous Database is nu beschikbaar om te draaien in datacenters van Oracle-klanten, standalone of als onderdeel van het pas gelanceerde Dedicated Region Cloud@Customer. Bestaande applicaties die on-premises draaien kunnen eenvoudig worden aangesloten, zonder dat er wijzigingen nodig zijn, terwijl de gegevens het datacenter nooit verlaten.

Het nieuwe aanbod combineert de Autonomous Database met het Exadata-databaseplatform, geleverd als een cloudservice in de datacenters van klanten. Het elimineert databasemanagement en investeringen, terwijl pay-per-use en flexibele afname van resources mogelijk zijn. Een implementatie kan in minder dan een week worden gerealiseerd.

De oplossing is volgens Oracle ideaal voor bedrijven waarvoor het niet evident is om hun bedrijfskritische databaseworkloads naar de public cloud te verhuizen. Dat kan zijn omwille van zorgen over dataprivacy, regelgeving, beveiliging of prestaties, of omdat on-premises applicaties en databases sterk met elkaar verweven zijn.

Lees ook: Oracles troefkaart in de cloud is de Autonomous Database

Geautomatiseerd beheer

“We brengen Oracle Autonomous Database nu naar de datacenters van onze klanten, om de alledaagse onderhoudstaken voor DBA’s en ontwikkelaars weg te nemen en hen in staat te stellen te innoveren en meer bedrijfswaarde te creëren”, vertelt Juan Loaiza, executive vice president voor mission-critical database technologies bij Oracle.

Autonomous Database biedt een omgeving waarin alles geautomatiseerd is en beheerd wordt door Oracle. Denk aan database provisioning, tuning, clustering, disaster protection, flexibele schaling, beveiliging en patching. Daardoor worden handmatige processen en menselijke fouten zoveel mogelijk geëlimineerd en de kosten verlaagd. De serverloze architectuur schaalt bovendien automatisch om in te spelen op veranderende workloads.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home