Oracle lanceert kleinere rack-versie van on-premises cloudaanbod

oracle

Oracle voorziet een meer instapvriendelijke configuratie voor zijn Cloud@Customer-oplossing. Klanten kunnen de Oracle Cloud voortaan naar hun eigen datacenter brengen met een enkel rack.

Oracle lanceert een cloudsysteem voor uitrol on-premises dat in één rack past. De nieuwe oplossing past in het Cloud@Customer-aanbod. Onder die noemer breidt Oracle zijn eigen cloud uit naar de on-premises omgeving van klanten.

Coud@Customer is gericht op grote bedrijven, en omvat een private cloudregio met twaalf tot 50 racks. De functionaliteit van de on-premises servers zijn identiek als die in de Oracle Cloud Infrastructure (OCI), met het verschil dat klanten de lokale controle over hun data behouden.

Configuratie

Het nieuwe systeem is iets meer instapvriendelijk en past in een enkel 42U-rack. Al naargelang de configuratie weegt het tussen de 559 kg en de 796 kg, met een stroomverbruik van 6.500 watt tot maximaal 20,988 watt voor heel zware configuraties.

Je kan de serverkast volstoppen met AMD Epyc-processors, goed voor een minimum van 552 kernen per rack. Opslag begint aan 150 TB. Wie het maximale uit z’n rack wil halen, kan gaan voor meer dan 6.000 Epyc-kernen en 3,4 PB aan opslag.

Betaalmodel

Oracle biedt alle Cloud@Customer-oplossingen aan als onderdeel van een soort cloudformule waarbij je betaalt op basis van gebruik, al moeten bedrijven wel minstens voor 48 maanden intekenen. In die periode is het wel mogelijk om de configuratie van het rack aan te passen.

De cloudprovider gaat er verder prat op dat zijn rack-systeem krachtiger en uitgebreider dan de alternatieven van AWS of Microsoft Azure. Bovendien ondersteunt Oracle zowel block, file als object-opslag).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home