Oracle lanceert goedkopere on-premises oplossingen voor zijn cloud

Oracle

Oracle lanceert een goedkopere versie van Dedicated Region Cloud@Customer en Compute Cloud@Customer, wat het eenvoudiger maakt voor grote en iets minder grote klanten om de Oracle Cloud uit te breiden naar hun on-premises datacenter.

Oracle introduceert een light-versie van zijn Dedicated Region Cloud@Customer-aanbod. Dat weet SiliconAngle. Die oplossing lanceerde Oracle in 2020 en is gericht op grote enterprises die wel de Oracle Cloud willen omarmen, maar gevoelige workloads toch on-premises willen houden.

Private Oracle Cloud

In het oorspronkelijke aanbod plaatst Oracle een private cloudregio in het datacenter van een klant. Die moet daarvoor zo’n 200 vierkante meter aan datacenterruimte voorzien en intekenen op een contract ter waarde van minstens zes miljoen dollar per jaar voor minstens drie jaar. In ruil krijgt de klant in 50 racks aan hardware, goed voor wat in essentie de Oracle Cloud is met alle toeters en bellen, maar dan privé.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

Oracle verlaagt nu de instapdrempel met een variant die slechts 12 racks groot is. De instapprijs daalt zo naar één miljoen dollar per jaar, al verwacht Oracle wel dat klanten intekenen voor minstens vier jaar. Ook de benodigde datacenterruimte is logischerwijze beperkter. Opnieuw krijgen gebruikers toegang tot alle clouddiensten van Oracle, net als alle Fusion-toepassingen. Gebruikskosten komen bovenop de jaarlijkse infrastructuurkost.

Concurrentie voor Outposts

Voor kleinschaligere ondernemingen introduceert Oracle het Oracle Compute Cloud@Customer-aanbod. Dat is iets bevattelijker en heeft meer weg van AWS Outposts, Google Anthos of Azure Stack. De oplossing is een variant van Exadata Cloud@Customer.

Voor Exadata Cloud@Customer plaatste Oracle enkele servers bij een klant voor on-premises toepassingen gericht op database-intensieve workloads. Compute Cloud@Customer volgt hetzelfde principe maar is meer gericht op compute- en storage-workloads. Oracle deelt geen prijsdetails, maar de maandelijkse kosten liggen vermoedelijk ergens tussen rond de 10.000 dollar tot 45.000 dollar al naargelang wat je precies wil afnemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home