Oracle kan CIO’s niet overtuigen in de cloud

oracle plane

Oracle krijgt klappen op de beurs nadat JP Morgan de waarde van het bedrijf naar beneden haalde. Een onderzoek van de Amerikaanse bank leert dat CIO’s Oracle als cloudplatform amper overwegen.

Amerikaanse grootbank JP Morgan heeft een onderzoek gedaan bij 154 CIO’s om te kijken welke cloudplatformen het meest in trek zijn bij grote bedrijven. Uit dat onderzoek blijkt dat heel wat bedrijven flink minder geld in Oracle gaan stoppen en overstappen naar andere diensten. Om die reden werd de waardering van Oracle door JP Morgan naar onder aangepast.

Migratie

Volgens CNBC blijkt uit het rapport van JP Morgan dat amper 2 procent van de ondervraagden Oracle als het belangrijkste cloudplatform binnen hun bedrijf aanziet. Microsoft Azure doet het dan veel beter met 27 procent, gevolgd door Amazon met 12 procent.

JP Morgan analyst Mark Murphy laat weten dat heel wat bedrijven uit Oracle migreren naar Microsoft SQL Server, Amazon databases en PostgreSQL.

Murphy verduidelijkt: “De sterkte van Oracle ligt in databases en middleware, maar dat wordt gecounterd door onzekerheid op vlak van applicaties en hardware. De IT-consumptie verschuift van het klassieke on-premise model naar de public cloud.”

Sprong gemist

Oracle heeft lang vastgehouden aan zijn initiële sterktes waarmee het groot is geworden, maar heeft de sprong naar de cloud initieel gemist. Het probeert nu een inhaalbeweging te maken met talrijke overnames en duwt bestaande klanten richting de cloud volgens The Register.

Het resultaat van het onderzoek toont een flinke daling vergeleken voorgaande resultaten. Dat benadrukt het lauwwarme gevoel richting Oracle, waardoor JP Morgan zijn quotering bijstelt.

De beurs reageerde direct op het nieuws door onmiddellijk van 48,28 dollar naar 45,90 dollar, net niet het laagste cijfer van het jaar. Ondertussen herstelt Oracle van de klap met 46,28 dollar op het moment van schrijven. Morgen worden de nieuwe kwartaalcijfers gedeeld door de technologiegigant. Afwachten hoe daarop wordt gereageerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home