Oracle integreert nieuwe beveiligingsfuncties in eigen cloud

Oracle verbetert de beveiliging van zijn cloudinfrastructuur met vijf nieuwe functies, waaronder een nieuwe netwerkfirewall.

Oracle breidt de ingebouwde beveiliging van de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) uit. Met nieuwe functionaliteit wil het bedrijf OCI-klanten beter beschermen tegen moderne bedreigingen. De extra functies komen bovenop de bestaande beveiligingscapaciteiten van Oracles cloudaanbod. In totaal kondigt de cloudspecialist vijf nieuwe capaciteiten aan.

Firewall met Palo Alto

Eerst en vooral is er de OCI Network Firewall. Dat is een beheerde firewall-dienst waarvoor Oracle samenwerkt met Palo Alto. De oplossing is gebaseerd op de Next Generation Firewall-technologie van de de VM-reeks van de beveiligingsspecialist. De netwerkfirewall heeft verschillende capaciteiten, waaronder intrusiepreventie en -detectie en TLS-inspectie. De dienst doet denken aan een gelijkaardige integratie van Palo Alto met Oracle-concurrent AWS.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

Oracle verwacht dat klanten met de OCI Network Firewall snel het beveiligingspostuur van hun cloudomgeving en applicaties kunnen opkrikken. Er is geen complexe configuratie nodig om met de firewall aan de slag te gaan.

Meer Cloud Guard

Oracle Cloud Guard Threat Detector kijkt naar de configuratie van OCI-infrastructuur. Het grootste beveiligingsgevaar voor cloudgebruikers blijft immers een slechte configuratie van de geconsumeerde diensten. Cloud Guard Threat Detector brengt misconfiguraties aan het licht maar waarschuwt ook voor verdachte activiteiten.

Oracle Cloud Guard Fusion Applications Detector breidt opnieuw de functionaliteit van Cloud Guard uit. Zoals de naam suggereert, houdt deze oplossing Oracle Fusion Cloud-applicaties in het oog. De dienst moet beheerders een geconsolideerd beeld van IaaS- en SaaS-beveiligingsbeleid bieden. De Detector komt eerst naar Human Capital Management en ERP.

Data en zones

De Oracle Threat Intelligence-dienst combineert data over gevaren van verschillende bronnen, waaronder telemetrie van Oracle zelf maar ook data van partners zoals CrowdStrike. De nieuwe oplossing zet die data om tot richtlijnen voor detectie en preventie waarmee klanten aan de slag kunnen.

Oracle Security Zones laat gebruikers tot slot toe om zones met specifiek beveiligingsbeleid te voorzien. Dat beleid is gekoppeld aan infrastructuur zoals netwerk, compute, opslag en databases en dus niet aan mensen of gebruikers.

lees ook

Meer dan de som van de delen: waarom Oracle zich uniek voelt met zijn SaaS-aanbod

De vijf nieuwe functies moeten de beveiliging voor OCI eenvoudiger maken dankzij de integratie met de infrastructuur. De nieuwe functies komen er op een moment dat OCI best wat momentum geniet. Oracle ziet steeds meer tractie in zijn cloudaanbod, al heeft het bedrijf nog een lange weg te gaan wat gebruikers betreft vergeleken met de grote hyperscalers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home