Palo Alto Networks lanceert next-generation firewall-service voor AWS

Cloud

Palo Alto Networks kondigt aan een nieuwe next-generation firewall (NGFW)-service te lanceren in samenwerking met AWS. De service zal dan ook exclusief verkrijgbaar zijn op AWS.  

Palo Alto Networks Cloud NGFW brengt netwerkbeveiliging naar bedrijven via AWS. De oplossing neemt het beveiligingsgedeelte in DevSecOps voor zich, zonder dat ontwikkelaars veel tijd moeten investeren in de beveiliging.

lees ook

AWS herkent voortaan bugs zoals Log4Shell in Java en Python code dankzij AI codetool

De dienst maakt gebruik van deep learning om zowel zero-days als nieuwe dreigingen van het web te detecteren. De dienst biedt verder bescherming tegen reeds bekende exploits, malware en command-and-control communicatie. App-ID vermindert tot slot het risico op aanvallen door het netwerkverkeer te controleren op basis van Layer 7-verkeersclassificatie.

Snelle installatie

Volgens Palo Alto Networks zelf is de service heel eenvoudig te installeren. De AWS Marketplace verkoopt Cloud NGFW en met AWS-services zou de installatie niets meer mogen voorstellen. Na de installatie moet een gebruiker zich geen zorgen meer moeten maken over updates en beheer.  

Volgens Anand Oswal, senior VP-netwerkbeveiliging bij Palo Alto Networks, zal de oplossing perfect inspelen op de behoeften van bedrijven: “Nu cyberaanvallen steeds vaker voorkomen en geavanceerder worden, zoeken organisaties naar netwerkbeveiliging die net zo eenvoudig te implementeren is als andere native AWS-services.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home