Oracle Cloud Infrastructure strikt Europese Commissie als klant

europese unie

De Europese Commissie gaat in zee met Oracle Cloud Infrastructure. Dat is een mooie overwinning voor Oracle, dat zijn cloud steeds relevanter ziet worden.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) mag de Europese Commissie tot z’n klanten rekenen. Na een publieke aanbestedingsprocedure kwam OCI er als beste uit, en niet één van de hyperscalers (Google, AWS of Microsoft). Dat is goed nieuws voor Oracle, dat in vergelijking met de grote drie een piepklein marktaandeel heeft maar wel groeit als een kool, zowel in adoptie als relevantie.

lees ook

Oracle verwijt Red Hat en IBM opensource-verantwoordelijkheid niet te nemen met RHEL

De Europese Commissie en Oracle gaan voor zes jaar in zee. Dat betekent concreet dat de Europese instelling haar diensten zal ontwikkelen op basis van het OCI-platform. Welke argumenten precies de doorslag hebben gegeven voor de keuze, communiceert OCI niet. De cloudprovider wijst naar tools voor beveiliging en compliance, maar die bieden de concurrentie natuurlijk ook.

Wat met Europese partijen?

De overwinning voor Oracle zet ook de zwakte van het Europese aanbod nog eens in de verf. Hoewel Oracle een kleinere speler is in cloudland, is het bedrijf zelf opnieuw een grote Amerikaanse multinational, net als Amazon, Microsoft en Google. In dat opzicht is deze aankondiging dus geen spectaculair goede zaak voor de Europese technologiewereld, die geen antwoord klaar heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home