Oracle breidt cloud ERP-platform uit met machine learning-functies voor boekhouding

Oracle gaat meer inzetten op machine learning, ten voordele van het financiële departement. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd het enterprise resource planning (ERP)-platform ermee uit te breiden. Artificiële intelligentie (AI) wil Oracle dan weer inzetten om onder andere de cybersecurity van de platformen te verhogen.  

Gebruikers van het Oracle Fusion Cloud ERP-platform van Oracle kunnen binnenkort rekenen op enkele machine learning-functies. Op termijn worden werknemers zo minder belast, door de automatisering van handmatig werk.

De vernieuwingen komen er dus enkel voor het cloudplatform van Oracle. Die tak probeert het bedrijf dan ook al langer in de kijker te zetten. Oracle wil zich namelijk al enkele jaren positioneren als belangrijke cloudspeler.

AI-algoritmes voor analyses

De veiligheid van het ERP-systeem wordt ook opgekrikt. Oracle voegt namelijk een nieuwe functie toe, die automatisch de cyberbeveiligingsregels op het ERP-systeem van het bedrijf controleert op problemen.

Die analyse steunt gedeeltelijk op AI-algoritmes. Volgens Oracle vermindert dit de werkkracht drastisch, aangezien de AI-algoritmes het hele team kunnen vervangen dat nodig zou zijn om analyses uit te voeren. Dat de cybersecurity er automatisch ook mee verhoogd wordt, is volgens het bedrijf een mooi extraatje.  

Boekhouding profiteert

Machine learning zal bijvoorbeeld worden ingezet bij accounting. Werknemers van het financiële departement kunnen binnenkort moeiteloos transacties opzoeken. Oracle zet hiervoor een AI-tool in die uitgaven automatisch in categorieën onderbrengt.

De AI-tool die gegevens van facturen automatisch scant, krijgt daarnaast een update. Financiële teams kunnen zo de accuraatheid van de tool meten. Blijkt het dat bepaalde facturen niet juist worden gescand, dan moeten de gegevens handmatig worden ingevuld en leert de AI-tool hieruit.

Hetzelfde principe geldt voor de automatische categorisering. Werknemers geven de accuraatheid eenvoudig door op een dashboard, waar zij ook aangeven welke verbeteringen nodig zijn.

Tot slot geeft het bedrijf aan dat informatie uit Oracle Cloud EPM voortaan automatisch kan worden geïntegreerd in het ERP-systeem. Veel bedrijven die de diensten van Oracle gebruiken, benutten beide platformen. De automatische integratie is daarom belangrijk voor een betere gebruikservaring.

lees ook

Oracle introduceert automatiseringsfuncties voor zijn HeatWave MySQL-dienst

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home