Oracle voegt 14 cloud-regio’s toe voor het einde van 2022

oracle

Oracle kondigt aan dat het zijn publieke cloud platform gaat uitbreiden door gedurende het volgende jaar veertien nieuwe cloudregio’s te bouwen over de hele wereld. Klanten van Oracle zullen zo hun workloads met minder vertraging draaien. Daarnaast verbetert Oracle zijn eigen concurrentiepositie verbeteren. 

Een cloud-regio is een set aan datacenter infrastructuur-middelen die Oracle beschikbaar stelt voor klanten via een as-a-service model. Elke cloud-regio bestaat uit drie ‘fault domains’: hardwaretoepassingen die geïsoleerd zijn van elkaar en gebruik maken van verschillende stroomvoorzieningen. Dankzij deze verdeling blijven de cloud workloads van organisaties beschikbaar, ook als één van de onderliggende hardwaretoepassingen tegen een technisch probleem aanloopt. 

Die cloud-regio’s breidt Oracle nu uit. Veertien nieuwe cloud-regio’s worden gebouwd in de volgende regio’s: Italië, Zweden, Frankrijk, Spanje, Singapore, Zuid-Afrika, Mexico, Colombia, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Israël en Chili. Oracle verwacht dat het tegen het einde van 2022 minstens 44 cloud-regio’s bezit. 

Uiteindelijk wil Oracle ten minste twee cloud-regio’s hebben in elk land waar het aanwezig is met zijn infrastructuur. De reden hiervoor is vergelijkbaar met het idee achter de ‘fault domains’. Wanneer er iets gebeurt met één cloud-regio, is er altijd nog een tweede cloud-regio die de workloads over kan nemen. Hierdoor verkleint de kans dat applicaties van klanten offline gaan. 

Inspelen op behoeften grote klanten

Oracle heeft veel grote ondernemingen, met verschillende dochterbedrijven verspreid over de wereld, in zijn klantenbestand. Voor een groot bedrijf levert het voordelen op om de workload van elke dochteronderneming onder te brengen in een lokaal datacenter. Hierdoor is er minder vertraging en kan informatie sneller worden verwerkt. Door nieuwe cloud-regio’s toe te voegen, kunnen de grootste klanten van Oracle hun IT-werkzaamheden optimaliseren. 

In sommige gevallen is een bedrijf volgens de wet verplicht om informatie te bewaren in het land waar het is gecreëerd. Het is dan handig voor bedrijven als ze hun workloads kunnen onderbrengen in verschillende regio’s. Door zoveel mogelijk verschillende cloud-regio’s aan te bieden, zet Oracle zichzelf in een sterke concurrentiepositie om meer klanten voor zijn cloud aan te trekken. 

Ook andere cloud providers openen nieuwe regio’s

Oracle is van plan een grote stap te zetten door nieuwe cloud-regio’s toe te voegen, maar de concurrenten zitten ook niet stil. Zo kondigde Amazon Web Service vorige maand aan om in 2024 een cloud-regio in Nieuw-Zeeland te openen. Ook Microsoft werkt aan een uitbreiding van het Azure cloud platform naar Nieuw-Zeeland. Tegen het einde van dit jaar wil Microsoft aanwezig zijn in 44 landen. Afgelopen juli opende Google voor zijn Google Cloud een nieuwe regio in Melbourne.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home