Microsoft-klanten kunnen binnenkort kiezen om hun gegevens in de EU te bewaren

Microsoft gaat het mogelijk maken voor Europese Azure-, Microsoft 365- en Dynamics 365-klanten om hun persoonlijke gegevens binnen de Europese Unie op te slaan en te verwerken. Deze optie wordt beschikbaar voor zowel zakelijke klanten als consumenten. 

Volgens Microsoft voldoen alle clouddiensten die het bedrijf aanbiedt al aan de EU-richtlijnen. Het is op dit moment voor klanten echter niet duidelijk waar hun data precies staan en waar die worden verwerkt. Na het inschakelen van de nieuwe optie zijn klanten er zeker van dat hun gegevens binnen de EU blijven. 

Komende herfst houdt Microsoft een EU Cloud Customer Summit waarin het bedrijf meer details bekend zal maken over zijn EU Data Boundary-plan. Microsoft gaat zijn EU Data Boundary Solutions, zoals het plan om cloudgegevens binnen de EU te bewaren heet, integreren in de kern van zijn clouddiensten. 

Microsoft zegt al begonnen te zijn aan zijn EU Data Boundary Solutions. Voor het eind van volgend jaar moet het hele plan zijn afgerond. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer gebruikers kunnen kiezen om hun data in de EU op te slaan. 

Opslag van data binnen Europa is al gedeeltelijk mogelijk

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft zijn klanten een mogelijkheid biedt om hun data dicht bij huis op te slaan. In 2015 lanceerde Microsoft een speciale dienst waarmee Europeanen hun data tegen een meerprijs konden opslaan in Duitse datacentra die door Deutsche Telekom werden beheerd.

Een paar jaar later, in 2018, stopte Microsoft met de dienst. In plaats daarvan wilde het bedrijf eigen Azure-datacenters opzetten in Duitsland. Inmiddels heeft Microsoft meerdere datacenters in Europa. Klanten kunnen daarom al kiezen uit verschillende regio’s voor de opslag van hun data. Met de EU Data Boundary Solutions krijgen klanten nog veel meer opties. Zo hebben klanten binnenkort de optie om hun persoonlijke gegevens in diagnostische data van Microsoft-diensten binnen de EU te bewaren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home