Nvidia bouwt enorme AI-supercomputer in de cloud met Microsoft

nvidia

Microsoft en Nvidia werken samen voor de bouw van een erg krachtige AI-supercomputer die onderdeel zal uitmaken van de Azure-cloudinfrastructuur.

Microsoft en Nvidia gaan een meerjarige samenwerking aan voor de bouw van een krachtig AI-HPC-systeem in de cloud. Het systeem wordt een onderdeel van de Microsoft Azure supercomputing-infrastructuur en draait voor een groot stuk op hard- en software van Nvidia.

Langs de hardwarekant bestaat het systeem uit Nvidia A100 en Nvidia H100-accelerators, gecombineerd met Nvidia Quantum-2 400 Gb/s Infiniband. Het geheel draait om de Nvidia AI Enterprise-softwaresuite. Klanten kunnen gebruik maken vna schaalbare ND- en NC-virtuele machines bovenop de infrastructuur voor zowel training als inferentie.

Verbetering

Microsoft Azure heeft al toegang tot krachtige AI-HPC-hardware, maar die bestaat exclusief uit componenten van de vorige generatie. Denk aan Quantum 200 Gb/s Infiniband en enkel Nvidia A100-GPU’s. De vernieuwing brengt schaalbare topprestaties naar de cloud en daardoor naar meer organisaties.

Nvidia van zijn kant zal Azure gebruiken om verder onderzoek te doen naar generatieve AI. Die technologie ken je onder andere dankzij Dall-E. Microsoft en Nvidia zullen ook samenwerken om Microsoft DeepSpeed te verbeteren. Die oplossing moet deep learning-algoritmes optimaliseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home