Microsoft OneDrive voegt nieuwe functies voor bestanden delen toe

-

Het wordt makkelijker en overzichtelijker om bestanden van anderen te organiseren via OneDrive. Zakelijke gebruikers kunnen voortaan gebruik maken van de ‘Voeg toe aan mijn OneDrive’ functie. Consumenten konden al veel eerder gebruik maken van deze optie. 

“Het idee is dat we het makkelijker willen maken om al het materiaal waar gebruikers om geven te beheren. Zelfs als je het materiaal niet specifiek ergens hebt gezet of niet zelf hebt gecreëerd. ‘Voeg toe aan OneDrive’ is het antwoord op de vraag hoe je al het materiaal dat anderen met je delen kunt organiseren”, legt Jason Moore (partner group manager voor OneDrive) uit aan TechRepublic.

“We hadden de functie enkele jaren voor OneDrive consumer. We hebben daar veel van geleerd. Sommige verbeteringen die we hebben gecreëerd voor de commerciële versie, zullen ook de consumenten versie beter, sneller en meer betrouwbaar maken”, aldus Jason Moore. Het idee achter de vernieuwingen is dat zowel consumenten, bedrijven als studenten in staat moeten zijn om de bestanden die ze toegestuurd krijgen net zo goed te organiseren als hun eigen bestanden. Doordat OneDrive onderdeel uitmaakt van Microsoft 365, worden de bestanden meteen beveiligd en wordt er voldaan aan alle privacyregels, zodat gebruikers zich ook daar geen zorgen over hoeven te maken. 

Verbeteringen binnen Microsoft One Drive voor bedrijven

OneDrive for Business-gebruikers krijgen onder andere een nieuwe ‘share and add’ optie in OneDrive en SharePoint online. Op de OneDrive website kun je een map kiezen die met je gedeeld is. Vervolgens kun je een snelkoppeling naar deze map toevoegen via de toolbar. Zo verplaats je de map naar het bovenste niveau van je OneDrive. Het wordt zo ook mogelijk om de bestanden offline beschikbaar te maken.

Een andere update is dat het makkelijker wordt om links te delen. Dat komt door een strakkere integratie met Microsoft Teams. Wanneer je iemand een link naar een bestand wilt sturen, hoef je diegene niet uit te nodigen in hetzelfde team. Je kunt vanaf nu een bestand delen als link en bepalen of het bestand toegankelijk is voor iedereen, alleen mensen binnen je organisatie of bepaalde mensen selecteren. Wanneer je werkt in een OneDrive browser app, zoals Word, hoef je het bestand niet te delen, maar kun je ook gewoon de link delen en deze naar iemand binnen de organisatie sturen. 

Een laatste nieuwe functie binnen OneDrive for Business is een verbetering van tools voor beheerders. Later dit jaar worden alle OneDrive admintools verzameld in een SharePoint beheerderscentrum. Hierdoor is het mogelijk alle gegevens op één plaats te verzamelen. Op dit moment is het al mogelijk voor beheerders om het intern en extern delen van bestanden in te zien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home