Microsoft maakt Azure Managed Grafana algemeen beschikbaar

Microsoft maakt zijn managed Grafana-oplossing algemeen beschikbaar op Azure. De oplossing biedt een opensource-alternatief voor visualisatie van technische data van de cloudomgeving.

Microsoft brengt Grafana naar zijn Azure-klanten. De opensource-oplossing vergaart technische data over de werking van cloudomgevingen en visualiseert die in grafieken. IT’ers krijgen zo inzicht in eventuele problemen, zoals een plotse dip in prestaties van een applicatie.

Grafana Labs en Microsoft gingen vorig jaar een samenwerking aan. De Azure Managed Grafana-dienst is daar het resultaat van. In april kwam de oplossing als preview beschikbaar. Grafana helpt IT-teams bij het beheer van zowel cloudinfrastructuur als on-premises componenten.

Commerciële versie

Azure Managed Grafana gebruikt Grafana 9.0. Microsoft bouwt zijn tool op de commerciële variant van het product en dus niet de populaire opensource-versie. De oplossing komt met voorgekauwde dashboards die het onder andere eenvoudig maken om containerworkloads of de prestaties van load balancers in het oog te houden.

Met Azure Managed Grafana kan je ook andere databronnen gebruiken. Microsoft geef als voorbeeld een dashboard dat de prestaties van applicaties weergeeft op basis van de geografische locatie waar ze draaien. Azure Managed Grafana is uiteraard niet gratis, al kan je de dienst wel een maand gratis uitproberen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home