Microsoft focust cloudexpertise op modernisering van non-profits

Microsoft Cloud for nonprofit

Non-profitorganisaties zijn vaak traag bewegende industrieën die er langer dan gemiddeld over doen om te moderniseren op IT-vlak. Microsoft wil hen nu een handje helpen met een kant-en-klaar aanbod onder de noemer Cloud for Nonprofit.

Microsoft zegt dat het al langer samenwerkt met non-profits en heeft sinds 2017 een initiatief onder de noemer Tech for Social Impact om hen te steunen. Vorig jaar lanceerde het de Fundraising and Engagement-service for Dynamics 365 voor klassieke scenario’s als donaties en lidmaatschappen.

Het nieuwe Cloud for Nonprofit-plan integreert deze tool en bundelt verder Microsoft 365, Power Platform, Azure en LinkedIn om het werven van fondsen, management en engagement van vrijwilligers eenvoudiger te maken.

Verticale cloudoplossingen

Naast de specifieke propositie voor non-profitorganisaties lanceert Microsoft nog twee verticale cloudproducten in een vergelijkbaar pakket met een specifieke focus op fabricage en financiële diensten. Cloud for Manufacturing werkt bijvoorbeeld samen met standaarden zoals Open Manufacturing Platform, de OPC Foundation en het Digital Twins Consortium. Zowel de Manufacturing- en Nonprofit-plannen zijn beschikbaar als publieke preview vanaf eind juni.

De Cloud for Financial Services is iets vroeger beschikbaar als publieke preview, vanaf eind maart volgens Engadget, en moet financiële instituten helpen om uniforme klantprofielen te maken, onboarding te vereenvoudigen en diensten vanop afstand te stroomlijnen. In het pakket stopt Microsoft ook extra tools voor een betere bescherming tegen misdaden en tools voor risicoanalyses.

lees ook

Microsoft Azure wordt mogelijk groter dan Office in 2022

Vorig jaar lanceerde Microsoft de eerste twee iteraties van zijn verticale cloudoplossingen: Cloud for Retail en Cloud for Healthcare. Beide zijn vandaag beschikbaar. Naar verluidt gaat Microsoft op de aankomende digitale Ignite-conferentie begin maart meer informatie geven over de nieuwe Industry Cloud-producten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home