Microsoft Azure pakt cryptomining strenger aan

mijnkarretjes

Cryptomining is niet langer toegestaan op de onlinediensten van Microsoft. Het bedrijf stelt een verbod in om zijn clouddienst te beschermen.

Mining vraagt heel wat capaciteit om moeilijke berekeningen te maken. Bovendien worden de munten vaak gelinkt aan criminele activiteiten. Dat komt in de vorm van cryptomining-malware of cryptojacking, dat zich verbergt op een computer of mobiel apparaat en gebruikt de rekenkracht van zijn gastheer om geld te verdienen aan cryptomunten.

Volgens een verklaring van Microsoft aan The Register, is cryptomining niet langer toegestaan op Azure om dergelijke problemen te voorkomen. “Cryptomining kan onlinediensten en de gebruikers ervan verstoren of zelfs belemmeren en kan vaak worden gekoppeld aan cyberfraude en misbruikaanvallen, zoals ongeoorloofde toegang tot en gebruik van klantbronnen.”

lees ook

Waarom cryptominers hun oog laten vallen op de cloud

Toestemming

Om het verbod in te stellen, updatete de clouddienst zijn Universal License Terms for Online Services. Volgens de update mag cryptomining enkel nog met expliciete toestemming van Microsoft.

De techgigant was één van de laatste om de handelingen te verbieden. Bij Google Cloud mag het enkel na schriftelijke toestemming te hebben verkregen en AWS weert de handeling uit de gratis abonnementen van de clouddienst. Oracle en OVH verbannen het compleet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home