Microsoft biedt meer cores voor Azure-databases via oudere chips

microsoft azure

Microsoft geeft meer pk’s aan zijn Azure SQL-databasediensten. Daartoe doet het beroep op iets oudere chips van AMD en Intel, al heeft die laatste nog geen alternatief in de markt.

Microsoft introduceert nieuwe capaciteiten voor zijn database-oplossingen. Voortaan kan je databases en elastic pools provisioneren met maximaal 128 vCores en 625 GB aan RAM. De extra capaciteit is in publieke preview beschikbaar. 80 vCores en 415 GB aan geheugen was tot voor kort het maximum.

Intel en AMD

Microsoft stoft iets oudere chips af voor de uitgebreide capaciteit. De nieuwe AMD Epyc Genoa-chips zijn nog niet aan zet. In de plaats daarvan kiest Microsoft voor de vorige generatie: AMD Epyc Milan. Concreet zit de AMD Epyc 7763 binnenin.

lees ook

Microsoft slaat zijn tenten op in België: een (virtuele) safari in het datacenter

Ook Intel-hardware ondersteunt het aanbod. Daar gaat Microsoft voor de Intel Platinum 8370C. Een modernere keuze heeft de cloudreus op dit moment nog niet: Intel heeft zijn nieuwe Xeon-familie nog steeds niet aangekondigd.

Uitbreiden

Gebruikers kunnen een nieuwe database of elastic pool aanmaken, maar het is ook mogelijk om een bestaande configuratie uit te breiden naar 128 vCores. De configuratie is nog niet in alle Azure-regio’s beschikbaar maar draait al wel in twee Europese datacenters.

Ook voor Azure SQL Hyperscale-databases is de nieuwe hardware beschikbaar. Die premium-variant is geoptimaliseerd voor geheugenintensieve workloads. In die configuratie kan je kiezen voor 10,2 GB aan geheugen per kern, goed voor een totaal van 830 GB RAM.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home