Microsoft Azure nadert AWS in nieuw rapport, Google Cloud groeit hard

public cloud providers

In een nieuw jaarlijks rapport blijkt dat AWS nog maar een nipte voorsprong heeft wat betreft het aantal klanten. Microsoft Azure groeit sterk jaar op jaar en nadert op een paar procent van de marktleider. Ook Google Cloud, Oracle en IBM dikken flink hun klantenportefeuille aan.

In een jaarlijks onderzoek van Flexera bij 750 professionals werkzaam bij ondernemingen tussen de 100 en 10.000 werknemers, blijkt dat de groei van AWS stagneert wat betreft nieuwe klanten. Vorig jaar maakte 76% van de deelnemers gebruik van AWS, dit jaar is dat maar tot 77% gegroeid. Microsoft Azure doet veel beter en klimt van 63% naar 73% jaar op jaar. Google, Oracle en IBM zetten ook een grote stap voorwaarts wat betreft nieuwe klanten zoals je hieronder kan zien.

Flexera cloud onderzoek

Het gat tussen Azure en AWS wordt wel groter wanneer je rekening houdt met significante workloads. De helft van de enterprise-klanten binnen het onderzoek maken uitgebreid gebruik van AWS, tegenover 44% voor Azure en 23% voor Google Cloud.

lees ook

Markt voor cloudinfrastructuur schiet naar 142 miljard dollar

AWS domineert de kmo-markt volgens het onderzoek. 53% van de deelnemers zegt dat ze significante workloads draaien in AWS. Microsoft Azure moet zich tevreden stellen met 22%, gevolgd door Google Cloud met 20%.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home