LCL en Equinix geven directe toegang tot public clouds en SaaS-providers

LCL datacenter

De Belgische datacenteroperator LCL ondersteunt voortaan toegang tot de Cloud Exchange Fabric van Equinix. Daarmee biedt het klanten naar eigen zeggen een totaaloplossing voor het uitbouwen van hybride en multi-cloudoplossingen.

Via de Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) kunnen klanten van LCL via één connectie rechtstreekse verbindingen maken met talrijke clouds (AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Oracle, IBM, Salesforce) en krijgen ze toegang tot allerlei SaaS-oplossingen via serviceproviders zoals ServiceNow en F5 Networks.

De klant kan via een portaal zelf bepalen welke diensten worden geconnecteerd en hoe de beschikbare bandbreedte wordt verdeeld. Zo vergroot LCL zijn aanbod voor het uitbouwen van hybride omgevingen, die colocatie in datacenters en cloudoplossingen combineren, en breidt het zijn connectiviteitsoplossingen verder uit.

Uitwisseling van data

“Het gaat niet over het opslaan van data, maar over de uitwisseling ervan”, zegt Laurens van Reijen, CEO van LCL. “Wij zijn het belangrijkste knooppunt in België voor connectiviteit. Hier connecteren telecomoperatoren met elkaar, sluit je aan op de backbone van het internet en neem je de belangrijkste oprit naar de datasnelweg. We bieden fysiek de mogelijkheid om alle soorten virtuele verbindingen aan te gaan.”

Ook voor Belgische SaaS- en cloudserviceprovicers is het nieuwe aanbod interessant. ZIj kunnen via de ECX Fabric makkelijk hun diensten rechtstreeks openstellen voor de hele wereld. Start-ups kunnen bijvoorbeeld vanuit België hun business wereldwijd schalen via één enkele connectie.

In oktober vorig jaar sloot LCL zich ook al aan op het netwerk van het Nederlandse DCSpine, dat flexibele interconnectiviteit biedt tussen datacenters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home