Kleine bedrijven gebruiken meer cloud maar hebben nood aan expertise

cloud

Traditionele kleine bedrijven zetten tegenwoordig meer in op clouddiensten, maar hebben een groot tekort aan expertise. Het rapport van DigitalOcean vergelijkt in zijn Currents-rapport de cloudinfrastructuur in grote en kleine bedrijven, zowel traditioneel als gefocust op technologie.

Cloudprovider DigitalOcean stelt in zijn laatste Currents-rapport dat kleine traditionele bedrijven steeds meer gebruik maken van de cloud, maar nood hebben aan meer expertise. In het rapport worden 2.400 bedrijven vergeleken, onderverdeeld in organisaties met meer dan 500 werknemers, traditionele kleine bedrijven en kleine organisaties gefocust op technologie.

Specifieke pijnpunten

Bedrijven met minder dan 500 werknemers hebben specifieke pijnpunten en moeten zich goed bevragen wanneer ze een cloudprovider kiezen.

Traditionele kleine organisaties hebben het vooral moeilijk om up-to-date te blijven op het vlak van technologie, naast het herstellen van de coronapandemie. Technologische organisaties zijn zeker niet gespaard gebleven tijdens de lockdown, maar moeten vooral meer inzetten op het inspelen van de noden van klanten.

Kosten belangrijker dan security

Traditionele bedrijven maken zich zorgen over de kosten van clouddiensten, zelfs meer dan over securityproblemen. Om te weten of ze een cloudoplossing kunnen vertrouwen en of deze goed werkt, moeten kleine organisaties eerst de prijs onder de loep nemen, voor ze kunnen focussen op security.

Uitdagingen SMB
Bron: DigitalOcean

lees ook

Beperkte IT-expertise maakt kmo’s minder weerbaar tegen cyberdreigingen

Gebrek aan expertise

In grote bedrijven houden IT-specialisten zich bezig met het beheren van cloudinfrastructuur. In kleine bedrijven zijn de CEO en andere leidinggevenden meestal baas over deze diensten. 43 procent van deze bedrijven heeft dan ook geen voltijds technisch team ter beschikking.

Staff SMB
Bron: DigitalOcean

Maar 46 procent van de IT-teams in kleine, traditionele organisaties voelt zich comfortabel bij het beheer van de cloud. De tijd vinden om deze infrastructuur te onderhouden, lijkt hun grootste uitdaging.

Cloudinfrastructuur in kleine bedrijven

Yancey Spruill, CEO van DigitalOcean, geeft aan dat kleine bedrijven een specifieke cloudoplossing nodig hebben. “De publieke cloud is specifiek ontworpen voor de noden van grote enterprises. Traditionele organisaties hebben een andere aanpak nodig: eentje die gebaseerd is op ondersteuning, kosteneffectief én simpel is.”

De nood aan technische expertise maakt zich kenbaar in de keuze van clouddiensten. Grote bedrijven en technologische, kleine bedrijven zetten vooral in op multi-cloud- en hybride cloudinfrastructuur.

Diensten SMB
Bron: DigitalOcean

Traditionele, kleine bedrijven gebruiken een single-cloudstrategie en focussen vooral op PaaS-oplossingen (55%). Maar 44 procent van de traditionele kleine bedrijven gebruikt hosting- en infrastructuurdiensten, in vergelijking met 74 procent van de enterprises en 66 procent van kleine, technologische bedrijven.

lees ook

7 bekende cloudproblemen en hoe je ze oplost

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home