JWCC-contract wordt uitgesteld door Pentagon  

pentagon

Het Pentagon zal later dan voorzien beslissen welke cloudspelers het Joint Warfighting Cloud Capability (JWCC)-contract in de wacht slepen.

Het Pentagon verschuift nu de deadline voor deze beslissing naar december. John Sherman, chief information officer van het Pentagon, verklaarde aan Reuters dat een vertraging nodig is om de verschillende voorstellen tegelijk te evalueren.

Multicloud

Het Pentagon vroeg in een eerdere fase AWS, Microsoft, Google en Oracle om mee te dingen. In de praktijk mocht iedere Amerikaanse provider een poging wagen zolang aan de voorwaarden voldoen is.

lees ook

Pentagon laat AWS, Microsoft, Google en Oracle strijden voor groot defensiecontract

In het contract is plaats voor meerdere clouddiensten. AWS, Microsoft, Google en Oracle tekenden zoals het Pentagon hoopte allemaal paraat. Eerder werd de verwachting uitgesproken het contract te verdelen tussen twee cloudaanbieders. Nu vertelt Sherman dat alle cloudspelers kans maken op een deel van het budget en het budget dat het Pentagon uitgeeft aan het contract kan oplopen tot 9 miljard dollar.

Eens het contract wordt verdeeld, zullen de gekozen cloudaanbieders drie jaar onveranderd blijven. Deze periode kan met twee jaar verlegd worden.

Ongenoegen bij personeel

JWCC vraagt om een multicloud-aanpak ter ondersteuning van de Amerikaanse defensie en moet onder andere soldaten op missie meer digitale mogelijkheden geven. In het verleden kreeg Google al te maken met ontevreden personeel nadat het bedrijf het Project Maven-contract in de wacht sleepte. Voor dat contract zou het bedrijf drongegevens van de Amerikaanse defensie gaan verwerken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home