In OneDrive printen met Microsoft Universal Print binnenkort mogelijk

Microsoft OneDrive

Microsoft kondigt aan Universal Print te integreren in OneDrive. Hierdoor kunnen OneDrive-gebruikers printopdrachten sturen naar printers die niet op de gebruikte computer of laptop staan geïnstalleerd. Voorwaarde is wel dat de printer Universal Print-compatibel is.

Het cloudgebaseerde printplatform Universal Print van Microsoft, geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden af te drukken op iedere Universal Print-compatibele printer. De printer moet hiervoor niet geïnstalleerd worden op de computer of laptop van de gebruiker. 

Snelle integratie

Windows 365-gebruikers kunnen al langere tijd gebruik maken van Universal Print. Nu kondigt Microsoft aan ook printopdrachten van OneDrive binnenkort met Universal Print te kunnen afdrukken. De integratie vindt deze week nog plaats.

Grotere organisaties met meerdere printers en verschillende computers profiteren van de mogelijkheden die het platform biedt. Door genoeg printers aan te sluiten op het platform, wordt namelijk de infrastructuur die printers vereisen gereduceerd. Organisaties hebben niet langer on-premises printservers nodig en hoeven geen drivers op apparaten te installeren.

Afdrukken met Universal Print

Gebruikers die willen afdrukken met Universal Print, selecteren eerst het gewenste PDF, XPS, PowerPoint, Word of Excel-bestand. Dan klikken zij op de optie print. Daarna vraagt het programma welke printer zij willen gebruiken voor de opdracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home