IBM verwelkomt Red Hat OpenShift op Power Virtual Servers

IBM

IBM introduceert Red Hat OpenShift op zijn Power Virtual Servers-aanbod. Dat moet klanten meer hybride mogelijkheden geven.

IBM brengt Red Hat OpenShift naar zijn Power Virtual Servers. Daarmee verstevigt het bedrijf zijn infrastructure-as-a-service-aanbod. De combinatie van de IaaS-servers en OpenShift geeft klanten van IBM de mogelijkheid om hun Power Systems-infrastructuur verder uit te breiden in een hybride model. IBM zet sterk in op de hybride cloud en leidt uit eigen onderzoek af dat daar meer meerwaarde zit vergeleken met een klassiek publiek cloudmodel.

Ansible

Verder introduceert IBM zes nieuwe Red Hat Ansible-modules. Het gaat onder andere om Patch Management, Security Management, OS en Applicatie Deployment, Continuous Delivery en Centralized Back-up en Recovery. Power ondersteunt nu 102 Ansible-modules. Sinds de introductie van de ondersteuning hebben klanten van IBM de modules al 11.000 keer gedowload.

Al bij al bleef de ondersteuning van Red Hat op Power Virtual Servers nog lang uit. Red Hat is sinds de finalisering van de overname in 2019 immers onderdeel van IBM.

IBM zet hard in op de cloud en wil zichzelf heruitvinden met een absolute cloudfocus. Het bedrijf liet eerder al weten op te splitsen. Cloudgerelateerde activiteiten blijven onder de IBM-vlag, maar onderdelen met minder marge worden afgestoten in een nieuwe onderneming. Dat moet IBM op korte termijn flexibeler en vooral meer winstgevend maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home