IBM lanceert nieuwe SASE-service

IBM

IBM kondigt een nieuwe Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing aan om de zero trust beveiliging in bedrijven te versterken. ‘IBM Security Services for SASE’ levert de technologie aan dankzij een samenwerking met Zscaler, een firma in cybersecurity.

Om je kennis van SASE en zero trust bij te schaven, kan je onze eerder geschreven stukken raadplegen. Zo geraak je wat meer wegwijs in de nieuwe SASE-service van IBM. IBM wil namelijk de zero trust beveiliging in bedrijven versterken en dat in samenwerking met cybersecurityfirma Zscaler. Dankzij hun gecombineerde expertise en technologie levert de nieuwe service een transformatie naar cloudgebaseerde SASE-architectuur aan, wat een sleutelelement is van zero trust security.

Wat houdt de service precies in?

IBM wil het bedrijven makkelijk maken om SASE te implementeren en de bijhorende diensten aanbieden om de omgevingen van klanten te optimaliseren. De service houdt dus IBM’s zero trust strategie in, SASE-blauwdrukken en moderne netwerkarchitectuur. Ook de capaciteiten van Zscaler, waaronder het creëren van processen en beleidslijnen voor SASE-beheer, en ondersteuning van IBM’s Managed Security Services krijg je er gratis bij.

De nieuwe oplossing ondersteunt dus een hybride workforce, het voorzien van veilige toegang voor derden, het makkelijk uitvoeren van fusies en netwerktransformaties om de cloud, 5G en IoT-toestellen te faciliteren.

Volgens Mary O’Brien, general manager bij IBM Security, werkt de traditionele aanpak voor netwerksecurity niet meer in onze digitale wereld. Gebruikers en applicaties zijn op dit moment zo verspreid dat veel organisaties in de toekomst willen omschakelen naar hybride modellen. Deze nieuwe aanpak heeft dan ook andere processen en nieuwe technologieën nodig.

lees ook

Check Point: ‘SASE is de toekomst’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home