IBM koopt Nordcloud, legt extra focus op hybride cloud in Europa

Gecertificeerd voor AWS, Azure en GCP

ibm

IBM koopt Nordcloud, een grote Europese speler die bedrijven in de regio helpt om applicaties en infrastructuur te moderniseren. Nordcloud heeft vandaag certificeringen van AWS, Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure op zak.

Details rond de transactie zoals de overnameprijs of andere afspraken worden voorlopig nog niet bekend gemaakt door IBM. In de loop van Q1 2021 zouden alle details rond moeten zijn om de overname te finaliseren. Nordcloud opereert vanuit Finland en heeft kantoren in tien landen waaronder Nederland.

De missie van het Finse bedrijf is om bedrijven sterker, fitter en meer agile te maken in de cloud. De transitie van voornamelijk on-premises datacenters naar cloudplatformen is complex.

Potentieel van 200 miljard dollar

Ondanks dat het certificeringen van de grote drie op zak heeft, lijkt het ons logisch dat de focus wordt verlegd naar IBM-oplossingen in een hybride cloudaanpak. IBM claimt dat volgens Gartner en IDC de markt voor professionele clouddiensten de kaap van 200 miljard dollar rond tegen 2024.

lees ook

IBM CEO wil organisatie omvormen tot hybride cloud-specialist

IBM splitst op in twee bedrijven vanaf eind 2021 met een nieuwe spin-off zodat het huidige IBM enkel nog de open hybride cloudplatform in tandem met Red Hat-technologie (ook eigendom van IBM) beheert. Concreet gaat IBM voortaan alles met cloud doen, terwijl de spin-off zich ontfermt over het hosten van infrastructuur en andere IT-noden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home