IBM Cloud krikt prijzen op tot 29 procent extra

ibm cloud

Op 1 januari 2024 gaat een prijsstijging van kracht voor een aantal diensten bij IBM Cloud. Afhankelijk van de regio en de dienst kan dat oplopen tot 29 procent.

Gebruikers van IBM Cloud mogen volgend jaar een prijsstijging verwachten. Die is nu al aangekondigd, maar ze gaat pas in op Nieuwjaar 2024. De nieuwe prijzen zijn niet globaal, maar verschillen van regio tot regio en welke dienst je gebruikt. Bij de grootste pechvogels komt er wel 29 procent bij.

Kleine en grote percentjes

Voor PaaS-diensten is de prijsstijging wel wereldwijd, daar komt volgend jaar op 1 januari drie procent bij. De enige prijzen die globaal stijgen voor IaaS zijn Accelerated Archive (25 procent meer) en Deep Archive storage (26 procent extra).

De andere prijsstijging voor IaaS is al naar gelang de regio. Het gaat dan om volgende diensten:

  • Gebruik van Bare Metal servers
  • Virtual Server Instance
  • File- en Block-opslag
  • Netwerkinfrastructuur

Bij die prijsstijging moet wel een belangrijke kanttekening worden gemaakt. De percentages zijn in vergelijking met wat IBM Cloud aanrekent in de Verenigde Staten, de effectieve stijging ligt een stuk lager. In São Paolo betalen ze vanaf 1 januari bijvoorbeeld 29 procent meer dan in de VS, maar is de effectieve prijsstijging 7,5 procent.

In de rest van de wereld gelden deze verhogingen:

  • Amsterdam, Montreal en Toronto

zes procent meer tegenover de VS / effectieve stijging – 2,9 procent

  • Londen

dertien procent meer tegenover de VS / effectieve stijging – 5,6 procent

  • Frankfurt, Madrid, Milaan en Parijs

zestien procent meer tegenover de VS / effectieve stijging – 5,5 procent

  • Osaka, Singapore, Tokio

twintig procent meer tegenover de VS / effectieve stijging – 6,3 procent

lees ook

IBM heeft ook een AI-supercomputer in de cloud maar verklapt dat nu pas

In Chennai (Indië) en Sydney hebben ze geluk en komt er voorlopig geen verhoging van de IaaS-prijzen. IBM Cloud bevestigt bovendien dat er voor Power Systems Virtual Server, software van derden en netwerkbandbreedte ook geen prijsstijging komt.

Begin vorige maand kwam IBM in het nieuws met zijn nieuwe tool om uitstoot te meten die clouddiensten veroorzaken. Augustus leek volledig rond klimaat te draaien bij IBM. Het bedrijf kondigde ook nog de samenwerking met NASA aan, voor een AI-model om satellietbeelden te interpreteren, met een focus op klimaatproblematiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home