Huawei lanceert Mate 20 Lite, ligt vandaag in de winkel

huawei mate 20 lite

Vlak na technologiebeurs IFA heeft Huawei nog een verrassing in petto. De Huawei Mate 20 Lite ligt vanaf vandaag in de winkel en kost 399 euro. De Chinese smartphonegigant mikt met deze telefoon op veeleisende studenten en jonge professionals.

Op IFA in Berlijn was er geen plaats voor de Huawei Mate 20 Lite. De eerste schooldag zou volgens Huawei beter passen om dit toestel bekend te maken. De Mate 20 Lite krijgt een 6,3 inch LCD-scherm (1.080 x 2.340 pixels) met een identieke notch vergeleken met zijn voorganger. Hauwei heeft een klein beetje schermrand kunnen verwijderen vergeleken met de Mate 10 Lite, 4 procent om exact te zijn.

Kirin 710

Binnenin zit een Kirin 710 SoC (12 nm), niet te verwarren met de 7 nanometer Kirin 980 die afgelopen weekend bekend werd gemaakt. De Kirin 710 heeft vier 2,2 GHz Cortex-A73 kernen en vier 1,7 GHz Cortex-A53 kernen aan boord, samen met 4 GB RAM. De chipset krijgt ook bepaalde AI-functies mee van Huawei.

AI wordt gebruikt om de vier camera’s (twee vooraan en twee achteraan) bij te staan, terwijl het ook van toepassing is voor optimale noise cancelling bij telefoongesprekken in luidruchtige omgevingen. De AI-chip herkent 500 verschillende scenario’s om steeds een zo optimale foto te nemen. De functie kan ook worden uitgeschakeld indien gewenst.

‘On hold’

Een opvallende verbetering in de Huawei Mate 20 Lite is de vernieuwde communicatiemodule. Wanneer je in een lift stapt of door een tunnel rijdt, wordt het gesprek niet langer meer verbroken bij gebrek aan gsm-bereik. Het gesprek wordt gewoon ‘on hold’ gezet, om daarna te hervatten wanneer er opnieuw bereik is. Een welgekomen functie in onze ogen.

Het toestel is niet waterdicht en krijgt geen draadloze laadcapaciteiten mee. De 24 megapixel selfiecamera krijgt bijstand van een 2 megapixelcamera om diepte te meten. Achteraan krijgt de 20 megapixelcamera (f/1.8) ook bijstand van een gelijkaardige 2 megapixelcamera. Huawei voorziet een flinke 3.750 mAh-batterij om vlot de dag door te komen.

De Huawei Mate 20 Lite is vanaf vandaag verkrijgbaar in drie kleuren: Sapphire Blue, Black en Platinum Gold. De adviesprijs bedraagt 399 euro.

huawei mate 20 lite huawei mate 20 lite huawei mate 20 lite huawei mate 20 lite

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home