Amper 1 op 10 organisaties haalt het maximum uit hun cloudinvesteringen

hashicorp

Volgens Hashicorp realiseert slechts acht procent van de organisaties de bedrijfsvoordelen van cloudinvesteringen volledig met gestandaardiseerde gedeelde diensten.

HashiCorp heeft de resultaten van zijn 2024 State of Cloud Strategy Survey bekendgemaakt. Hoewel veel organisaties cloudprogramma’s opzetten en lifecycle management voor infrastructuur en beveiliging omarmen, lukt het de meesten niet om hieruit bedrijfsvoordelen te halen. Slechts acht procent van de ondervraagde organisaties heeft een hoog volwassenheidsniveau in hun cloudprogramma’s bereikt. Twee op vijf organisaties met een laag volwassenheidsniveau halen nog steeds geen rendement op hun cloudinvesteringen.

Organisaties die wel hoog volwassen zijn, profiteren van voordelen zoals verhoogde productiviteit, sterkere beveiliging en lagere cloudkosten. Deze organisaties gebruiken platformteams en hebben controle over hun cloudomgeving door middel van lifecycle management voor infrastructuur en beveiliging.

Gedetailleerde resultaten

  • 67% van de hoog volwassen organisaties levert gestandaardiseerde diensten via een platformteam, wat zorgt voor een beter rendement op cloudinvesteringen.
  • 66% van de respondenten verhoogde het afgelopen jaar de uitgaven aan cloudinfrastructuur, terwijl 91% enige vorm van cloudverspilling ervoer.
  • 64% van de hoog volwassen respondenten heeft een tekort aan gekwalificeerd personeel, maar 67% vertrouwt op platformteams om de impact van hun teams te maximaliseren.
  • 70% van alle respondenten, en 85% van de hoog volwassen organisaties, gebruikt of is van plan AI te gebruiken voor cloudinfrastructuur.
  • 95% van de respondenten is begonnen met het opzetten van een platformteam, maar slechts 42% vertrouwt momenteel volledig op deze teams voor gestandaardiseerde cloudoperaties.
  • Hoog volwassen organisaties zijn twee keer zo waarschijnlijk gestandaardiseerd op platformteams.
  • 86% van de hoog volwassen organisaties ervaart sterkere beveiliging in de cloud.

lees ook

Aandeelhouder klaagt HashiCorp aan voor overname door IBM

Infrastructure Lifecycle Management

Hoog volwassen cloudorganisaties beheren hun kritieke applicaties met een holistische benadering over de gehele levenscyclus van infrastructuurbeheer met uniforme workflows om risico’s te verminderen en de ontwikkelaarsnelheid te verhogen.

Deze organisaties beheren de volledige levenscyclus van beveiliging met een identiteitsgestuurde aanpak om geheimen en referenties te inspecteren, te beschermen en te verbinden. Beveiliging is de meest genoemde factor voor het succes van cloudinfrastructuur, vanwege de uitdaging van secret sprawl en de behoefte aan volledig security lifecycle management.

Het volledige onderzoek van Hashicorp met alle cijfers van de 1.200 IT-professionals in bedrijven met minstens 1.000 werknemers kan je hier terugvinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home