Google Workspace krijgt nieuwe functies

Google Workspace

Google Workspace lanceert een nieuwe update die invloed heeft op het hele pakket. Google voert veranderingen door in onder andere de kalender, Google meet en de combinatie tussen Workspace en Google Assistant. 

Een van de grootste veranderingen is dat je voortaan Google Assistant kunt gebruiken in combinatie met Google Workspace. Je kunt zo bijvoorbeeld je kalender bekijken of een bericht sturen naar je collega’s. Tot nu toe was deze functie enkel beschikbaar in beta. En zelfs met de nieuwe update is hij niet standaard. Je moet de ‘Search and Assistant’ dienst handmatig inschakelen. 

Andere nieuwe functies die mogelijk veel impact hebben op je alledaagse werk zijn de ondersteuning voor out-of-office berichten en de mogelijkheid om je werkuren te segmenteren. 

Efficiënter werken dankzij nieuwe functies

Met de Workspace update voegt Google een nieuw event type toe: Focus Time. Met deze instelling beperk je afleidingen tot een minimum. Eerder was het al mogelijk om een tijdsblok in je agenda te blokkeren, zodat andere zagen dat je niet gestoord wilde worden. De Focus Time functie beperkt ook automatisch de notificaties die je krijgt gedurende je focustijd. 

Een nieuwe analytics functie binnen Workspace laat zien hoeveel tijd je spendeert aan meeting. Deze functie geeft je een goed overzicht van hoe je je dag doorbrengt. Dit overzicht gaat een stuk minder ver dan de Productivity Score van Microsoft en de data wordt ook niet gedeeld met je managers. 

Bron: Google

Voorbereiding op de terugkeer naar kantoor

De Workspace update legt alvast de basis om straks weer terug te keren naar kantoor. Zo voegt Google locatie-indicatoren toe, zodat je kunt delen wanneer je op kantoor gaat werken en wanneer je vanuit huis werkt. 

Omdat voorlopig nog veel meetings online plaatsvinden, voegt Google een aantal nieuwe functies toe voor mensen die hun Google Nest Hub Max gebruiken om meetings vanuit huis te organiseren. Zij kunnen vanaf nu hun laptop gebruiken als hun eigen tweede-scherm-ervaring. 

Wanneer je deelneemt aan een meeting via je mobiele telefoon, past Google voortaan een picture-in-picture modus toe. Je kunt zo in de meeting blijven en ondertussen ook andere apps openen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home