Google rondt overname Looker voor 2,4 miljard euro af

Looker & Google Cloud

Na acht maanden is de overnamedeal tussen Google en Looker eindelijk rond. Google neemt het data-visualisatie bedrijf over voor 2,4 miljard euro. Oorspronkelijk vertelde Google zijn investeerders de deal naar verwachting eind 2019 al rond te hebben. De Britse antitrust-autoriteit gooide echter roet in het eten, door een onderzoek te starten naar de negatieve impact die de overname mogelijk heeft op de markt. 

Nu stelt de Britse toezichthouder vast dat er geen noemenswaardig risico is dat de overname de markt negatief zal beïnvloeden. De conclusie uit het onderzoek was de aankoop van Looker door Google niet tot prijsverhogingen of lagere productkwaliteit zal leiden. Reden hiervoor is de grote concurrentie in het vakgebied. 

Hoewel Google wel de middelen heeft om het de concurrentie lastig te maken, heeft het bedrijf geen reden om dit te doen. Met deze conclusie is de overname een feit. Eerder werd de overname al goedgekeurd door het US Justice Department en de Austrian Federal Competition Authority.

Looker blijft vertrouwd voor gebruikers

Het Looker platform zal nog altijd de oplossingen blijven ondersteunen die concurreren met het bedrijf. Dat benadrukt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. Steeds meer bedrijven kiezen voor een multicloud-strategie. Daarom kunnen klanten van Looker nog altijd ondersteuning verwachten voor cloud data management-systemen van verschillende fabrikanten zoals Amazon, Redshift, Azure SQL, Snowflake, Oracle, Microsoft SQL Server en Teradata. 

In 2018 had Looker meer dan 1600 ondernemingen als klant. Veel van deze ondernemingen gebruiken het platform met andere data management-systemen dan Google. Daarom is het vanuit Google een logische stap om deze systemen te blijven ondersteunen. Daarbij streeft Google een multicloud-strategie na die er specifiek op is gericht om bedrijven te ondersteunen bij alle technologische omgevingen die ze gebruiken. 

Plannen voor de toekomst

Google heeft nog maar weinig details vrijgegeven over wat hun plannen zijn met Looker. Wat we wel weten, is dat klanten hoogstwaarschijnlijk sterkere integraties met producten van Google Cloud kunnen verwachten. Hieronder vallen onder de andere de beheerde databases en analyse diensten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home