Google loodst bedrijven weg uit Oracle naar PostgreSQL

google cloud

Google helpt bedrijven die wegwillen uit de databases van Oracle graag een handje met een nieuwe AI-gestuurde migratiedienst voor PostgreSQL. Idealiter stappen ze daarna over naar AlloyDB.

De aankondiging vond plaats tijdens de Next-conferentie, de jaarlijkse hoogmis van Google Cloud. De cloudprovider nieuwe functionaliteiten voor zijn Database Migration Service die de overstap van de database van Oracle richting PostgreSQL, een opensource databasemanagementsysteem, faciliteert. Bedrijven maken die overstap om zich te ontdoen van legacy-databases.

Google zet Duet AI aan het stuur van de PostgreSQL-veerdienst. Duet AI is de nieuwe artificiële copiloot, al zullen zij bij Google dat woord niet graag gebruiken, binnen het Google Cloud-ecosysteem. De AI-assistent wordt onder meer geïntegreerd binnen Workspace-applicaties, maar kan ook van dienst zijn in beveiliging, datamanagement en meer.

lees ook

Duet AI ontpopt zich tot duizendpoot in de Google-cloud

Volgens Google kan Duet AI de laatste, maar zwaarste loodjes van het migratieproces vlotter helpen overbruggen waar ‘traditionele methoden’ te kort schieten. De AI-tool zet legacy Oracle-code om naar talen die PostgreSQL ondersteunt, maar zet ook functies en triggers mee over naar de nieuwe database.

Kom naar ons

Google lanceert deze dienst natuurlijk niet zomaar. De migratie naar PostgreSQL geldt idealiter als een opstapje naar AlloyDB, het databaseplatform van Google Cloud dat gebouwd is op en dus compatibel is met het opensourceplatform. Ook AlloyDB mag zich aan een DuetAI-upgrade verwachten. AlloyDB Omni, de versie die ook on-premise kan draaien, komt breder beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home