Google bezit nu Mandiant, de ontdekker van de SolarWinds-hack

Google Cloud

Google heeft officieel de goedkeuring gekregen om Mandiant over te nemen nadat de zoekgigant eerder een bod van 5,4 miljard dollar op tafel legde.

Begin dit jaar betaalde Google 23 dollar per aandeel om Mandiant over te nemen, goed voor een totale overnameprijs van 5,4 miljard dollar. Eerder was ook Microsoft in de running, maar die haakte volgens geruchten vlak voor de finish af. Het sein voor Google om hen in snelheid te pakken.

Mandiant stond eind 2020 in de schijnwerpers toen het de SolarWinds-hack ontdekte. Die aanval van Russische origine trof tal van fabrikanten waaronder Intel, Nvidia, Cisco en Crowdstrike. Er werd zelfs een deel van de broncode van Microsoft-toepassingen gestolen. Tot op vandaag wordt het veiligheidslek nog regelmatig misbruikt door hackers.

Integratie in Google Cloud

Het cloudaanbod van Google zou door de overname van Mandiant beter kunnen concurreren met de cloud van Amazon en Microsoft. Google heeft een veel kleiner aandeel in de beveiligingssoftwaremarkt dan Microsoft. Zou de overname dan ook uitdraaien op een bezoekje aan de antitrust-instantie, dan heeft Google een veel grotere kans om met de uitbreidingsplannen weg te komen.

Kevin Mandia, CEO van Mandiant: “In een gevarenlandschap waar criminelen natiestaten en malafide hackers schade toebrengen aan goede mensen, moeten we sneller reageren. Door onze expertise en intelligentie te koppelen met de schaal en hulpmiddelen van Google, kunnen we een veel groter verschil maken op vlak van preventie en het beantwoorden van cyberaanvallen.”

Google Cloud CEO Thomas Kurian benadrukt in een blogpost dat de zoekgigant zijn enorme dataverwerkingsmogelijkheden en machine learning-capaciteiten zal combineren met de threat intelligence-expertise van Mandiant om klanten in de toekomst nog beter te beschermen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home