Google maakt Cloud IDS algemeen beschikbaar

Google Cloud

Enkele maanden na de initiële onthulling van Cloud IDS maakt Google de dienst nu ook algemeen beschikbaar.

Google kondigde in juli Cloud IDS aan: een intrusiedetectie-systeem voor cloudgebaseerde toepassingen. Cloud IDS is het resultaat van een samenwerking van Google met Palo Alto Networks, dat de detectietechnologie voorziet. Die beveiligingslaag is voornamelijk gericht op enterpriseklanten en kan in enkele klikken geactiveerd worden.

Cloud IDS voorziet in cloud-native bedreigingsdetectie op netwerkniveau. De beveiligingsdienst kan onder andere malware, spyware en botnet-aanvallen detecteren en verkeer monitoren op verdachte activiteiten. Omdat Cloud IDS helemaal in de cloud draait, kan de oplossing eenvoudig schalen om tegemoet te komen aan piek- of daltrafiek binnen een onderneming.

Compliancy

De oplossing is relevant voor bedrijven die al flink wat applicaties en workloads naar de cloud verhuisden maar zo het zicht verliezen op de beveiliging ervan. Een cloudprovider zoals Google voorziet immers in de beveiliging van de infrastructuur, maar het is aan jouw o wat erop draait vrij van ongedierte te houden. IDS wint bovendien aan belang in steeds meer compliance-standaarden. Google-klanten kunnen met de dienst naar onder andere PCI DSS 3.2.1 en ISO27001-compliance werken.

Zoals de meeste cloudgebaseerde diensten is eenvoud ook bij Google Cloud IDS een focus. De internetreus gaat prat op een eenvoudige uitrol en overzichtelijk beheer met behapbare rapportage. Dat moet IT-beheerders de optie geven om op andere belangrijke zaken te focussen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home