Google maakt AI-diensten voor documentverwerking algemeen beschikbaar

Google Cloud

Google maakt bekend dat een aantal van zijn cloudgebaseerde AI-gestuurde producten voor documentverwerking algemeen beschikbaar worden. Het gaat om het DocAI platform, Lending DocAI en Procurement DocAI. 

Al duizenden bedrijven gebruikten de diensten tijdens de preview en vanaf nu kunnen ook andere klanten er gebruik van maken. Naast het algemeen beschikbaar maken van de AI-tools voor documentverwerking voegt Google ook een aantal nieuwe functies toe. 

Dat er nood is aan meer mogelijkheden om documentverwerking te automatiseren, blijkt uit de cijfers. Bedrijven geven naar schatting gemiddeld 20 dollar uit om een enkel document op te slaan. Slechts 18% van de bedrijven noemt zichzelf ‘papiervrij’. Volgens een studie van IDC zorgen uitdagingen rondom het bewaren van documenten voor 21,3% productiviteitsverlies en verspillen Amerikaanse bedrijven gezamenlijk 8 miljard dollar aan het handmatig verwerken van papierwerk. 

Nieuwe functie: human-in-the-loop AI

Lending DocAI, wat documenten van leningaanvragen bewaart, biedt voortaan een set aan AI-modellen voor loonstroken en bankafschriften. Ook wordt de human-in-the-loop AI functionaliteit van DocAI aan het Lending DocAI-platform toegevoegd. Deze functie biedt een workflow om handmatige data review taken te beheren. 

Human-in-the-loop AI maakt het mogelijk om data die is vastgelegd door (Lending) DocAI handmatig na te kijken. Het systeem via een percentage zien hoe ‘zeker’ het is dat het AI het document correct heeft verwerkt. Bedrijven kunnen hier zelf een drempelwaarde voor instellen en taken automatisch toewijzen aan medewerkers. 

Voor een lening moeten banken vaak honderden pagina’s verwerken. Door dat allemaal handmatig te doen, kost het duizenden euro’s om een lening af te sluiten. Dankzij automatisering kunnen banken een lening in slechts een paar minuten in plaats van een paar weken finaliseren. 

Toevoegingen voor Procurement DocAI

De Procurement DocAI-dienst verwerkt documenten zoals facturen en bonnen. Met de algemene beschikbaarheid heeft Google er een functie aan toegevoegd om ook energierekeningen te verwerken. 

Om informatie te valideren, maakt de dienst gebruik van de Google Knowledge Graph: een systeem dat meer dan 500 feiten over ongeveer 5 miljard instanties op het internet begrijpt. Ook maakt het systeem gebruik van openbare en gelicentieerde databases. Google beweert dat Knowledge Graph helpt om documenten preciezer te verwerken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home