Google lanceert VM Manager voor automatisering VM-beheer

Google introduceert VM Manager: een suite van managementtools die het eenvoudiger moet maken voor beheerders om grote hoeveelheden virtuele machines te beheren.

Google wil het beheer van grote hoeveelheden virtuele machines vereenvoudigen. Daartoe lanceert de internetreus VM Manager. Dat is een suite van cloud native-tools voor het beheer en onderhoud van een grote vloot aan compute engine VM’s.

Automatisering en overzicht

VM Manager komt met een functies gericht op automatisering. De tools moeten de complexiteit van het beheer van VM’s wegnemen, zodat het voor administrators eenvoudiger is om compliance en beveiliging op niveau te halen. Centraal staat een enkel dashboard dat een duidelijk overzicht moet bieden van de VM-infrastructuur. In realtime kunnen admins zo inzichten verwerven en op basis daarvan actie ondernemen.

De nieuwe suite heeft volgende capaciteiten aan boord:

  • Patchmanagement: deze dienst houdt je systemen up to date en beschermt ze tegen kwetsbaarheden. De tool laat je toe om automatisch OS-updates uit te rollen voor een hele set van VM’s. Je kan de installatie ervan bovendien automatiseren. Verder bevat het patchmanagement rapportage over compliance van systemen.
  • Configuratiemanagement: met deze nieuwe tool kan je op een consistente manier configuraties uitrollen en onderhouden voor al je VM’s. Automatisering onder de motorkap zorgt ervoor dat de inspanning van de admin minimaal blijven. Via het configuratiemanagement houd je alle VM’s compliant terwijl gastpolicies op iedere VM consistente configuraties blijven garanderen.
  • Inventerismanagement: dit aspect van de VM Manager laat je toe om snel informatie over virtuele machines te vergaren. Zo kan je bijvoorbeeld vlot ontdekken welke VM’s een specifieke versie van een besturingssysteem draaien, of welke software er op een VM geïnstalleerd staat. Google zorgt voor integratie met de Google Cloud Asset Inventory.

De VM Manager is compatibel met de meeste Windows- en Linux-omgevingen. Google gaat het product verder ontwikkelen en laat verstaan dat bovenstaande functionaliteit in de toekomst nog uitgebreid wordt. Met het huidige aanbod hoopt het bedrijf in ieder geval al dat het beheer en overzicht van een uitgebreide VM-infrastructuur op Google Cloud eenvoudiger wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home